*Nettavisen* Nyheter.

Fra Charterfeber til chihuahuaoppdrett

Foto: privat (Line Arnestad)

Line Arnestad avler chihuahua, men selger ikke til hvem som helst.

26.01.09 14:17

GÅ RETT TIL DYRESIDEN

Line Arnestad er mest kjent for sin rolle i den populære TV-serien Charterfeber. På hjemmefronten er Arnestad en stor dyrevenn, med en forkjærlighet for chihuahua.

- Selv om jeg er allergisk mot både katt og hund synes jeg dette er veldig interessant og morsomt, sier Line Arnestad til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Åtte hunder
Arnestad har for øyeblikket åtte hunder i hagen utenfor rekkehuset på Lillehammer. Hun vil gjerne selge dem, men hun er veldig kritisk i valg av kjøper.

- Jeg selger ikke til hvem som helst. En chihuahua trenger både aktivitet og kjærlighet, sier Line Arnestad.

Les mer fra Dittdyr. no:

Farlig pus

Dette er Norges mest populære hund

Bulldog endrer utseende

Line Arnestad har vokst opp med labrador, men skaffet seg en Cavalier King Charles spaniel for tre år siden. Dermed ble hundeinteressen tent, og hun skaffet seg chihuahuaer. Det ble til slutt 17 av dem, men nå har hun satt bort og solgt mange av dem.

- Det er vanskelig å drive med chihuahuaoppdrett i Norge. Det har blitt veldig populært og det er mye smugling. Folk glemmer at dette ikke er en veskegjenstand. Jeg har sett chihuahuahunder som ligner på labrador, fortsetter Line Arnestad.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Line Arnstad

Bambi
Favoritten er Bambi. Denne hunden er bare noen gram tyngre verdensrekorden for minste chihuahua.

- Bambi veier bare 950 gram, mindre enn hundre gram over Guniessrekorden. Den er nesten blind, og jeg tror den har Downs-syndrom. Den er rar i hodet, men har det veldig bra, forsikrer Arnestad.

I tillegg har hun to katter, en av dem er en sjelden korthårperser.

- Det er lettere å avle katter. De trenger mindre stell, og chihuahuafødsler er kompliserte, ofte med keisersnitt. Nå prøver jeg å finne en passende hannkatt, men det er det er langt mellom gode avlsmaterialer blant korthårpersere, sier Line Arnestad.

Skogen
Arnestad bor i Lillehammer med sin fire år gamle datter. Hun skulle gjerne flytte langt inn i skogen med hester og flere hunder. Men et slikt liv passer kanskje ikke så bra for en chihuahua.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Line Arnestad

- Jeg vil gjerne skaffe meg en labrador. Chihuahua er vanskelig å gå på skitur med, mens labrador er fine vakt- og familiehunder, sier hun.

Chihuahua er ikke alltid like barnevennlig heller.

- De kan knurre på små barn, fordi de føler seg truet av de brå bevegelsene. Men de biter ikke, avslutter Line Arnestad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag