Gå til sidens hovedinnhold

Fra cricket til lekeplass

De fire millionene BU i fjor satte av til cricketbane på Mortensrud blir nå omdelt på nytt til lekeplasser i bydelens kommunale barnehager.

SØNDRE NORDSTRAND: Klokken 19 torsdag samles Søndre Nordstrands lokalpolitikere til møte i BU-salen i Rosenholmveien 22.

Blant sakene som skal behandles er fordelingen av fem millioner kroner i Oslo-Sør-midler, både til drift og investeringer.

I 2012 satte BU av fire millioner til prosjektering av cricketbane på Mortensrud. Finansbyråden satt imidlertid ned foten for denne bruken av pengene og midlene ble i høst satt i spill igjen.

Bystyret, gjennom Bymiljøetaten, har selv bestemt seg for å utrede muligheten for tre cricketbaner i Oslo, en i Groruddalen, en i sentrum og en i Søndre Nordstrand. Dette arbeidet skal etter det Nordstrands Blad kjenner til være i gang.

– Dette betyr ikke at drømmen om cricketbane er død, og vi jobber for å få denne banen til Mortensrud, sier BU-leder Shabaz Tariq (Ap).

Må fordeles igjen

De fire millionene som skulle brukes til cricketbane må dermed fordeles på nytt. I Kultur- og oppvekstkomiteen har politikerne kommet fram til at de ønsker å fordele pengene på opprusting av lekeplassene i de kommunale barnehagene.

– Dette ble vedtatt i komiteen, og jeg regner med det blir vedtatt i BU, sier Tariq.

Andre saker som skal opp er blant annet en byggesak i Bjørnerudveien 16. Her har H. C. Thauglands Trælastforretning søkt om å erstatte de midlertidige lagerlokalene med permanente. Dagens bygg på tomten består av plasthaller og brakker.

Bydelen er bedt om å komme med en høringsuttalelse og administrasjonen er positiv, så fremt byggingen skjer på en god estetisk måte og at man ser på helheten i området.

Takkes av

Bydelsdirektør Jan Hagen går i vår av med pensjon, og torsdagens møte i bydelsutvalget blir hans siste. Hagen kom til bydelen i 2009, fra samme stilling i Bydel Vestre Aker. Stillingen er utlyst, med søknadsfrist på torsdag.

Møtet starter med åpen halvtime klokken 19

LES FLERE NYHETER FRA SØNDRE NORDSTRAND HER

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer