*Nettavisen* Nyheter.

Fra denne kan han styre landet

Barack Obama får tidenes råeste presidentbil.

(LXUS.no) Når Barack Obama (47) tirsdag tas i ed som USAs 44. president, er sikkerhetstiltakene strengere enn aldri før. Ryktene hevder at mellom 40 000 og 50 000 sikkerhetsvakter har ansvaret for den nye presidentens ve og vel under innsettelsesseremonien, men hva sikkerhet angår er det lite som er tryggere enn Obamas nye monsterbil – ”Cadillac One”

Riktignok er det lang tradisjon for at amerikanske presidenter kjører Cadillac, men ingen av Obamas forgjengere kan skryte av å ha hatt en så sikker og rikt utrystet presidentbil som ham. For det er ikke tilfeldig at bilen på folkemunne har fått tilnavnet ”Beistet”.

Rakett-sikker

Bilen, som er en Cadillac Limousine, er blitt redesignet for å gi den nyvalgte presidenten det ultimate innen komfort og sikkerhet. Av sikkerhetshensyn har produsentene riktignok vært tilbakeholdne med informasjon rundt super-limousinen, men noen detaljer har likevel lekket ut.

Kledd i keramikk og kevlar, ryktes bilen å kunne motstå stort sett alt hva potensielle president-drapsmenn skulle finne på av ondskap. I tillegg skal den være sikret mot antitank-raketter og kuler av høyeste kaliber.

Skuddsikre vinduer

Bilen kan kjøre videre selv med flate dekk, og har ti centimeter tykke vinduer. Disse kan riktignok ikke åpnes, men et airconditioning-anlegg av ypperste kvalitet er det heller ikke nødvendig. De tykke vinduene slipper ikke gjennom mye lys, så derfor er halogenbelysning i kupeen selvsagt standardutstyr.

Klikk på bildet for å forstørre.

CADILLAC ONE: Obamas nye bil finnes kun i ett eksemplar og gjør tidligere presidenter grønne av misunnelse.

Bilen har plass til syv personer, inkludert presidenten selv, og ”Beistet” har god takhøyde, firehjulstrekk, innebygde røde og blå nødlys i grillen, samt røde strobelys i frontlysene og bremselysene. Dørhåndtakene er annerledes enn på standard cadillacer, og presidentens seil er selvsagt brodert inn i setene.

Rullende kontor

Og for at folk skal skjønne at det er Barack Obama som kommer kjørende, pryder som vanlig det amerikanske flagget og presidentens eget flagg fronten. Disse er selvsagt opplyst for at det skal være tydelig hvem den celebre passasjeren er også etter mørkets frembrudd.

”Cadillac One”, som har fått navnet sitt fra det amerikanske presidentflyet ”Air Force One”, har dessuten alle former for ønsket kommunikasjonsutstyr ombord, og kan dermed fungere som rullende kontor om nødvendig. Så når Obama synes det blir litt for traust på Det ovale kontor, kan han styre både fedrelandet og verden fra bilen – og i tillegg være trygg.

Noen som er bare litt misunnelige..?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.