RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra dysterhet til etegilde

Foto: Håkon Høgetveit (NA24)
Sist oppdatert:
Se video og menyen.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Svein Gjedrem holdt torsdag kveld sin årlige tale.

Les mer: Gjedrem: - Toppen nådd

Likevel er det grunn til å tro at buffet-varianten ikke kommer til å være av den enkle sorten. For når alt som kan krype og gå av topper i politikk og næringsliv tropper opp når sentralbanksjefen inviterer på årsmiddag, vil man tro at alt går staselig for seg. Under ser du hva som i år står på menyen.

NA24 - din næringslivsavis

Torsdag kveld gikk fiffen igang med kveldens festligheter på Grand Hotell i Oslo sentrum, etter å ha blitt loset fra Norges Bank, hvor sentralbanksjef Svein Gjedrem tidligere på ettermiddag holdt sin årlige tale om det norske og internasjonale økonomien.

Talen var av den noe dystre sorten, noe også næringslivstoppene og de mange politikerne har tatt til etterretning.

- Ja, den var dyster, men jeg er likevel i veldig godt humør, sier en festglad Petter Stordalen på vei inn for å mingle i forkant av middagen.

Les også: Gjedrem: - Toppen nådd

I fjor var det også buffet som sto på menyen, etter røkt reinsdyrfilet som forrett.

I år slår Grand Hotels besetning til med Blini med snøfrisk, lakserogn og frisk salat etterfulgt av den omtalte buffeten. Middagen serveres i den eksklusive spisesalen på det ærverdige hotellet, og maten skal nytes med deilig vin:

Private Bin Riesling, 2007, Villa Maria og Sangiovese di Toscana, 2005, Conti Serristori.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

217574

Finansfiffen, og da blant annet Stordalen, gleder seg til festlighetene, men hotellkongen sa til NA24 tidligere torsdag kveld at denne festen nok ville bli tørrere enn gårsdagens. Da var han nemlig i Stockholm på åpningen av sitt nye Clarion Hotel Sign, som han på Grand Hotel også proklamerte varmt rundt.

- Talen var dyster, men likevel er jeg i godt humør i etterkant. Jeg likte godt de to diktene hans, humrer Petter Stordalen.

Og svarer videre på spørsmål fra Side2 om han er redd for Jan Thomas, som skal vurdere klærne på middagen.

- Jeg er litt redd boligkrisen, litt redd for renten, men overhodet ikke redd for Jan Thomas, understreker Stordalen avslutningsvis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere