Fra gaypride til motordur

Få med deg motorsykelmesse i Milano.

Få med deg motorsykelmesse i Milano. Foto: Jupiterimages

Se hva som skjer i verden i november.

29.10.10 10:05

Det skjer i verden

Milano

Motorsykkelmesse – 4.–7. november
Alle motorsykkelelskere bør sørge for å oppleve Milanos internasjonale motorsykkelmesse på Fiera Milano Exhibition Centre. Testing, show og konkurranser er bare noe av det som står på programmet. I tillegg presenteres mer miljøvennlige alternativer som hybrider og elektriske tohjulinger. Messen pleier å trekke 50 000 deltakere fra hele verden.

10 TIPS FOR BILFERIEN

Stockholm

Utstilling – 12. november
Nationalmuseet i Stockholm har verdens største samling av miniatyrer. Fra 12. november stiller museet ut 230 av verkene fra samlingen, som totalt består av 5200 miniatyrer. Miniatyrutstillingen åpnet første gang i 1928, ett år etter at Hjalmar Wicanders donerte mer enn 650 verk til museet.

Opplev EVENTYRLIGE NORDEN

London

Veteranbilløp – 7. november
Startskuddet til det årlige, sjarmerende veteranbilløpet fra London til Brighton går ved Hyde Park Corner. Langs hele strekningen står folk for å beundre den fantastiske paraden av gamle, ærverdige biler. Kriteriet for å delta er at kjøretøyet må ha tre eller fire hjul og være bygget før 1905.

I FILMENS RIKE - LONDON

BILLIG TEATER I LONDON

Paris

Fotoutstilling – 18.–21. november
Paris Photo er en internasjonal fotoutstilling som finner sted i Carrousel du Louvre. Her kan du nyte arbeider av rundt 100 fotografer fra tolv forskjellige land. Utstillingen samler gallerister, fotografer og publikum fra hele verden og viser et panorama av fotouttrykk fra mediets begynnelse og frem til i dag, med fokus på Sentral-Europa.

I FILMENS RIKE - PARIS

SLØS ELLER SPAR I PARIS

Amsterdam

Dokumentarfilmfestival – 17.–28. november
Den internasjonale dokumentarfilmfestivalen i Amsterdam – IDFA blant venner – viser rundt 250 dokumentarfilmer hvert år og er verdens største i sitt slag. Filmene blir hovedsakelig vist på Pathé de Munt og Pathé Tuschinski, men også andre steder, blant annet utendørs i Rembrandtparken.

San Francisco

Hip-hop festival – 19.–21. november
San Francisco Hip Hop Dance Festival kan du oppleve noen av verdens mest innovative hip-hop-dansere. Hit kommer både lokale og internasjonale dansere i toppklasse for å delta. Festivalen varer i tre dager og finner sted i Palace of Fine Arts. Dette blir garantert en fargerik og rytmisk opplevelse.

SLØS ELLER SPAR I SAN FRANCISCO

Rio de Janeiro

Festival – 11.–15. november
Homofile og lesbiske feirer seg selv til gangs under Rio Pride 2010. Rundt 100 000 mennesker forventes å delta under festivalens høydepunkt, en parade som finner sted søndag 14. november. Musikk, dans og blomster preger det fargerike opptoget, som foregår ved Copacabana Beach.

I BRASILS HJERTE - SALVADOR

København

Kunstustilling – 29. oktober–13. februar
Det vakre museet Glyptoteket i hjertet av København har i tillegg til sin fantastiske samling, skiftende utstillinger. Eva Koch, en av Danmarks fremste video- og lydkunstnere, har animert museets skulpturer, og resultatet er en vakker, tredimensjonal videoproduksjon titulert «Salammbô», om drømmer, sagn og historiske skikkelser.

KØBENHAVN PÅ SPAREBLUSS

Helsingfors

Teaterpremiere – 20. november
I forestillingen «Ultralyd» på Svenska Teatern møter vi Alice som blir forlatt etter 16 års ekteskap. Livet hennes dreier seg om omsorgen for sønnen Arthur på 14, jobben og kjøretimer. Artur på sin side, sitter innestengt på rommet sitt og leser bilbrosjyrer. Til han en dag treffer Eva som er gravid og lever i et ulykkelig forhold.

Reykjavik

Kunstutstilling – 17. november–13. februar
Islands moderne museum Listasafn åpner en retrospektiv utstilling med Karl Kvaran i november. Kvaran var en av Islands store malere innenfor geometrisk abstraksjon på begynnelsen av sekstitallet. Han er kjent for sine flotte geometriske figurer og unike fargesans og som en brobygger mellom abstrakt kunst og popart.

ULMENDE ISLAND

KREATIV OVERFLOD PÅ ISLAND

Det skjer i Norge

Oslo

Teaterpremiere – 13. november
Stykket «Galileo» settes opp på Nationaltheatret og er et hjerteskjærende og komisk stykke om den berømte italienske vitenskapsmannen Galileo Galilei, skrevet av Berthold Brecht. Dette sceniske portrettet av fysikeren, filosofen og astronomen, er fremstilt med forfatterens karakteristiske, skjeve blikk på det lille, men store mennesket i verden.

I FILMENS RIKE - OSLO

Tønsberg

Litteraturfestival – 7.–15. november
Litteraturuka i Vestfold med sentrum i Tønsberg er en festival for alle bokelskere. Ideen er både å treffe gamle lesere samt bidra til å verve nye. Den populære festivalen fyller scener og bokhandlere over hele byen med høytlesning, forfattertreff, debatter og konserter.

6 TIMER I TØNSBERG

Os

Festival – 6.–13. november
Os internasjonale filmfestival er et spennende og sosialt evenement som finner sted i Fjellheim kulturhus. Foruten visning av en rekke internasjonale kvalitetsfilmer byr festivalen på festivalutstilling, galla med prisutdeling, barnefilmfest, festivalkafé, filmquiz, frokostfilm og mye mer.

Tromsø

Teaterpremiere – 11. november
Charles Dickens-klassikeren «Et juleeventyr» skal sette publikummet på Hålogaland Teater i julestemning. Den gripende historien om den gjerrige og sure Ebenezer Scrooge som blir hjemsøkt på selveste juleaften, er en hjertevarm forestilling som passer for hele familien med barn fra sju år og oppover.

6 TIMER I TROMSØ

Fagernes

Matfestival – 4.–6. november
Rakfiskfestivalen i Valdres er en folkefest utenom det vanlige med mat og musikk i sentrum. Startskuddet gikk i 1990, da Reidar Diserud inviterte 30 personer til rakfisklag. I dag finner rundt 25 000 matentusiaster veien til Valdres for dette evenementet! En unik mulighet til å smake på lokale oster, skinker, honning, rakfisk (selvsagt) og lytte til musikalske gjester.

Vardø

Bluesfestival – 10.–14. november
I midten av november er det atter duket for nordnorsk bluesfestival i Vardø. Hele byen fylles med vakker og rå musikk, det er bare å kaste seg på. Årets festival kan smykke seg med blant andre Gil Edwards, Backstreet Girls og Kjetil Grande & the Crankbros Blues med flere.

Steinkjer

Festival – 11.–14. november
Hilmarfestivalen er en festival til ære for Hilmar Alexandersen fra Steinkjer, en av forrige århundrets mest populære folkemusikere og historiefortellere. Blant de flotte artistene som skal kaste lys og glede over Steinkjer i løpet av denne elleville musikkfestivalen er Arve Tellefsen, Andreas Aase, Håvard Gimse og Anne Kleivset.

6 TIMER I TRONDHEIM

Bergen

Kunstutstilling – 29. oktober–30. januar
Med den spennende utstillingen BGO1 kaster Bergen Kunstmuseum et blikk på den bergenske samtidskunsten. Samtidskunstmiljøet i Bergen er aktivt og blomstrende og har en viktig posisjon i norsk kunstmiljø som helhet.

6 TIMER I BERGEN

Stavanger

Teaterpemiere – 6. november
I forestillingen «Firmafesten» belyses den selsomme norske førjulsfestkulturen. Garantert en opplevelsesrik aften i Johannes Joners regi. Stykket har urpremiere på Rogaland teater og baserer seg på tekster skrevet av sterke penner som Linn Skåber og Knut Nærum. Sjangeren påstås å ligge et sted mellom revy, standup og teatersport.

Kristiansand

Kunstutstilling – 20. november–31. desember
I vinter kan du oppleve Erik Gjedrems arbeider på Sørlandet kunstmuseum. Gjedrem har gjort seg bemerket med sine abstraherte og stiliserte keramiske figurer. Med ofte fargesprakende former hentet fra naturen, har arbeidene hans et lekent og vakkert uttrykk som gir kunstopplevelser utenom det vanlige.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag