RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra homsepatrulje til miljøpatrulje

Sist oppdatert:
Her skal Birger Løkeng gi kjendisene et håp om en bedre sveis og et bedre miljø.

(SIDE2): - Jeg har aldri hatt så mange og så store sommerfugler i magen før, sier Birger Løkeng til Side2, der han står spent på trappen til gamle Posthallen i Oslo. Onsdag kveld var det stor åpningsfest for hans helt nye frisørkonsept «Hope hair».

Artisten Silje Nergaard og trendanalytiker Lisbeth Larsen er allerede blant kjendisfrisørens faste kunder, men miljøkonseptet som Løkeng og hans medhjelpere nå tar med seg inn i frisørbransjen er de svært begeistret for.

- For meg har disse hårkurene vært helt nødvendig, så jeg er veldig fornøyd nå, sier Larsen.

Birger ble kjent gjennom Homsepatruljen på TV3 - og er i dag også medeier i to Adam og Eva-salonger. At han nå kaster seg inn i miljøkampen er helt naturlig.

- Det er i alle fall ingen motsetning mellom dette og det jeg har jobbet med tidligere, sier Løkeng bestemt, og får støtte av sine to hårfine venninner.

- Dette er noe helt nytt og spennende. Hope er et etisk og organisk hårkonsept. Det er fokus på miljøvennlig hårpleie, i tillegg er det en kul og trendy frisørsalong. Vi er ikke miljøvernere, men vi vil ha fokus på miljøet, forteller Birger Løkeng om sin flunkende nye salong.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Gammelt nytt
- Men dette er det største konseptet i Norge der alt av interiøret i salongen også er resirkulert. Gulvet er for eksempel laget av treverk fra det gamle skipsgulvet til SS Norway, og salongen er jo lagt til gamle Posthallen, forteller Birger stolt.

Så legger han til:

- Fokuset ligger på det estetiske. Vi er opptatt av å minske CO2-utslippet, bli mer snille, og derfor vil vi at kundene våre også skal få oppleve frisørtimen i fantastiske omgivelser. Dette er spektakulært og estetisk, mener han.

Et lite stykke New York
Den nye frisørsalongen er 150 kvadratmeter stor, med 14 arbeidsplasser.

- Dette er et lite stykke New York. De fire vaskene er laget i en stor glasskube. Vi er ikke bare opptatt av interiøret, men også produktene. Vi lager hårkurer selv - og det trodde jeg aldri at jeg skulle gjøre. Jeg visste ikke engang at vi kunne lage så gode kurer, med så fantastiske resultater, forteller Birger ivrig.

- Hva visste jeg om at banan er det beste produktet for håret? Vi bruker blant annet ferske frukter som kiwi, banan, sitron og sinkolje. Produktene mikses sammen, og settes kaldt tidlig hver morgen. Det funker og gir et fantastisk resultat.

«Vi er ikke miljøvernere, men vi vil ha fokus på miljøet»

Birger Løkeng

- Er dette noe man kan prøve seg på selv hjemme på badet?

- Nei, sier Birger.

Så ler han.

- Du burde ikke prøve å skvise en banan i hodet, det er viktig å blande det ut i riktig mengde, også må du ha i oksydanter. Kurbehandlingen skal vare i hvert fall til åtte vask, og er perfekt for jenter med tørt krøllete hår. Du vil virkelig kjenne forskjell. Men det er lett å bli avhengig, flirer han.

Allerede torsdag er frisørstolene igjen på plass i lokalene og salongens 11 frisører har allerede ordrebøkene fulle til langt ut på sommeren. Det er tydeligvis håp for Hope.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere