*Nettavisen* Nyheter.

Fra IT-jente til House-sjef

Dr. Houses tøffe sjef, Lisa Edelstein (41), var 80-tallets Paris Hilton.

(SIDE2:) Lisa Edelstein kan sees hver onsdag som Dr. Gregory Houses noe frustrerte sjef, Dr. Cuddy i «House M.D» på NRK. Serien, som er inne i sin femte sesong på amerikansk TV, og sin tredje på NRK, sees av 18 millioner amerikanere hver uke.

HVILKEN STJERNE LIGNER LISA EDELSTEIN PÅ?

Er de tvillinger?

Sarkasmer i fleng
Serien handler om den geniale diagnostiker House, en av TV-skjermenes mest ubehøvlede menn på lang tid. House sier ting rett ut, er ofte over kanten, tar for mange sjanser, men lander stort sett på beina - eller det ene gode beinet han har igjen. Hans kroniske smerter på grunn av det ødelagte beinet gjør også at han er avhengig av det sterke smertestillende preparatet, Vicodin.

Som Dr. Cuddy er Lisa Edelstein den eneste som klarer å matche Dr. Houses sarkasmer. Han på sin side lar aldri sjansen gå fra seg til å påtale hennes trage skjørt eller dype utringninger. Deres verbale hanekamper har skapt diverse fanggrupper på nettet som morer seg stort med å diskutere de beste «slåsskampene» mellom House og Cuddy.

- Jeg kunne løpe hjem, truer den arbeidssky House i en episode. - Nei, det kan du ikke, sier Cuddy tørt med et blikk på beinet hans. Og det er bare en av deres mer hyggelige passiarer.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Sydende sensuelt
Selvfølgelig eksisterer det også ganske mange sensuelle undertoner mellom House og Cuddy, en romanse som har mange fans. Ryktene om et potensielt kyss mellom de to fôr som ild i tørt gress på nett etter at Edelstein hintet om det selv i den nåværende sesongen. Og House selv antyder i en episode at han har sett henne uten legefrakk en gang i fortiden.

- Det er alltid denne spenningen mellom dem. Manusforfatterne har hintet om at det kan skje en utvikling her. Men de er smarte. De vil ikke ødelegge moroa for seerne, sier Lisa Edelstein selv til AOL Television. Selv er hun en stor fan av teorien, og ikke minst av Hugh Laurie som spiller House.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Nrk

- Han er et geni. Og han er en utrolig morsom mann. Han jobber som en gal og han imponerer meg stadig. Jeg elsker å jobbe med Hugh, sier Edelstein.

Seinfeld og Presidenten
Om du synes du har sett Edelstein før, så er det helt riktig. Det er få skuespillere som har vært innom så mange store TV-serier opp gjennom. Lisa Edelstein har spilt i «Felicity», «Seinfeld» og «ER». I «Ally McBeal» spilte hun transseksuell, i «Frasier» en kunstner som var besatt av sex, hun var Rob Lowes prosituerte kjæreste i «Presidenten». Men det er som Cuddy hun har blitt stor stjerne.

Det var ikke der det startet. Edelstein var nemlig på 80-tallet New Yorks store sosietetsfenomen. Nærmest som Paris Hilton var hun på alle fester, på alles lepper og i alle spalter til enhver tid. Med andre ord datidens Paris Hilton.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty Images

Berømt for ingenting
- Jeg var virkelig en av dem som var berømt for ikke å gjøre noen ting, sier hun. Edelstein brukte imidlertid sin berømmelse god, ble student på New York University og skrev en musikal om aids.

- Om det var noe den tiden lærte meg, så er det at berømmelse i seg selv ikke er et mål, sier hun. I dag lever hun et rolig liv med sin kjæreste og tre hunder. Og tross at «House» nå er en av USAs mest sette serier, er det lite noen av skuespillerne figurerer i sladderspaltene.

- Ingen av oss er optimistiske nok til å ta suksessen innover oss. Vi er alle bare veldig glade for å gjøre det vi gjør og tar det andre som det kommer, sier hun. Selv sier hun at hun nok har det mye mer moro enn Cuddy.

- Jeg er mye mer leken enn hun er, langt mindre alvorlig.

«House M.D» kan du se på NRK1 onsdag 21.45 og NRK3 i reprise søndager 20.00

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag