Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra jobbløs til toppløs

Foto: NBC / Splash News (NBC / Splash News)
Sist oppdatert:
Kvinner som hadde høy inntekt før finanskrisen kaster klærne for å beholde lønnsnivået.

(SIDE2): Desperate amerikanske kvinner kaster klærne for å beholde inntekten, skriver New York Post.

En av dem er Randi Newton (28). Hun jobbet tidligere som analytiker i investeringsbanken Morgan Stanley, men finanskrisen førte til at hun var en av de mange innenfor finanssektoren som mistet jobben.

- Annerledes og gøy
Nå har hun som en av mange arbeidsløse New York-kvinner som tidligere hadde godt betalte jobber, og som nå kompenserer for tapt arbeidsinntekt ved å jobbe på diverse herreklubber.

Ifølge New York Post tjener de som strippere rundt 1.500 dollar per kveld, eller drøye 10.000 norske kroner.

- Noen få kvelder etter at jeg mistet jobben så gikk jeg med noen venner til en strippebar og ble full og glemte alle mine jobbrelaterte problemer. Manageren der tilbudte meg jobb som eksotisk danser. Jeg syntes det var noe annerledes og gøy.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Sparker mot sin gamle arbeidsgiver
I intervjuet hevder hun at hun tjener over en million i året bare i tips i jobben som stripper på Rick's Cabaret i Murray Hill.

- Det var svært overraskende å se at en strippeklubb var mer veldrevet enn et stort meglerhus, og det bør nevnes at jeg ikke har hatt problemer med seksuell trakassering hos Rick's, sier hun og gir dermed sin gamle arbeidsgiver to stikk.

Flest eiendomsmeglere
Eieren av klubben Sapphire Club, Peter Feinstein, forteller til avisen at han får mange søknader fra kvinner som nylig har mistet jobben. Flertallet av disse kvinnene er ifølge Feinstein tidligere eiendomsmeglere i New York.

En av disse er Katie Haverton (27). Hun jobbet for et stort eiendomsfirma i tre år, men i januar var det slutt. Hun hadde da ikke solgt en eneste leilighet på seks måneder og hadde 2 dollar i banken. Nå er hun stripper på klubben Flash Dancers.

- Når det gjelder eiendom så kan du jobbe ti timer om dagen med å vise folk leiligheter men du aner ikke når ditt neste salg kommer. Når du stripper kommer pengene straks. Nå som jeg tjener mer som stripper enn som eiendomsmegler skal jeg kjøpe min egen leilighet.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!