Gå til sidens hovedinnhold

Fra Majorstuen til Grorud?

Oslo Ap-toppene Rune Gerhardsen og Jan Bøhler mener at et nytt, felles hovedkontor for Statoil/Hydro hører hjemme øst i Oslo.

MAJORSTUEN: Statoil leier i dag lokaler på Majorstuen og i Bærum. Nå går det altså politikk i hvor et nytt fusjonert selskap skal ligge. Et signalbygg for nye Statoil i Oslo er en god tanke. Groruddalen vil være et velegnet sted, sier leder for Aps bystyregruppe i Oslo, Rune Gerhardsen til aftenbladet.no. Gerhardsen har overhodet ingen forståelse for bekymringen for Stavanger som oljehovedstad, som er kommet sterkt til uttrykk lokalt i Stavanger.

Et av verdens største energiselskaper må helt opplagt ha en sterkere forankring i Oslo enn Statoil hittil har hatt. Det er historiske grunner for etableringen i Stavanger. Men de sentrale Statoil-folkene er i Oslo kanskje fire ganger i uka allerede, påpeker Gerhardsen. Han hevder innstendig at han hadde ment det samme selv om han ikke var hovedstads-politiker og Oslo-borger.

Uavhengig av hvor du selv bor i landet, er det lett å se at konsernfunksjonene til et slikt selskap hører naturlig hjemme i metropolen der grovt sagt alt annet foregår. Dagens kommunikasjonsteknologi kan ikke erstatte møtene ansikt til ansikt, mener Gerhardsen. I følge Stavanger Aftenblad har rykter om at det nye energiselskapet planlegger å samle Statoils og Hydros virksomhet i et nybygg i Oslo svirret i stortingsmiljøet på nyåret.

Stavanger Aftenblad har også snakket med leder av Oslo Ap og stortingsrepresentant Jan Bøhler. Han mener at det er for tidlig å forskuttere byggeplanene før fusjonsprosessen er endelig i havn. Men senest mandag møtte han Hydro-representanter som påpekte at deres virksomhet i Oslo i dag er splittet på flere steder.

En mulig samlokalisering av selskapenes virksomhet i hovedstaden er helt klart noe vi må se nærmere på. For oss vil det være naturlig å se et nytt Oslo-hovedkontor for Statoil i forhold til byutviklingen, slik vi har gjort med Bjørvika og Lodalen, sier Bøhler. Han mener at Groruddalen peker seg ut som det naturlige stedet for nye Statoil.

Området trenger vitalisering av nye typer arbeidsplasser, samtidig som det har alle kommunikasjoner og ligger halvtimen nærmere landets hovedflyplass enn dagens Hydro-hovedkvarter på Vækerø. Det vil spare reisetid, penger og miljøet, påpeker Bøhler.

Informasjonsdirektør Ola Morten Aanestad i Statoil sier at spørsmålet om et nytt bygg eller nye leide lokaler for konsernfunksjonene i Oslo ikke er diskutert ennå.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin