RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra mandag er det bomfritt

Foto: Per Stokkebryn (Romerikes Blad)
Sist oppdatert:
Han har betalt 20.000 kroner i bompenger på halvannet år. Mandag kan Øyvind Stenland endelig kjøre bomfritt på Hadelandsvegen.

Bomstasjonen på E16 på Brovoll mellom Gardermoen og Lunner avvikles fra og med mandag 30. september klokka 12.00, skriver Romerikes Blad.

Etter ti år blir det gratis å kjøre denne strekningen. Avviklingen skjer fem år før enn planlagt.

Har betalt 20.000
– Det skal bli godt å slippe denne bomstasjonen. Jeg kjører her hver dag siden jeg driver Rema 1000 på Grua, sier Øyvind Stenland fra Kløfta.

Han har regnet ut at han har brukt 20.000 kroner på bom i halvannet år.

– Det har svidd på pungen, for det er jo ikke mye av bomutgiftene man får igjen på skatten. Trøsten er at veien er fin, så jeg føler at bompengene har gitt til noe bra, sier Stenland.

Større trafikkvekst
Bompengeproposisjonen la til grunn en innkrevningsperiode på 15 år.

– Når man nå stopper innkrevningen etter ti år, innebærer dette dermed en betydelig nedkorting av innkrevningsperioden. Dette skyldes blant annet større trafikkvekst og bedre finansbetingelser enn forutsatt ved behandling av proposisjonen. Dette er gledelig, sier avdelingsdirektør Arild J. Evensen i Statens vegvesen veiavdeling Oppland.

Sperrer ett felt
Takstene har ikke vært justert i innkrevningsperioden, noe som blant annet kan tilskrives den balanserte økonomien i prosjektet.

Siden man nå går over i en vinterperiode, kan man ikke starte selve istandsettingen og tilbakeføringen av området før til våren. Dette innebærer at det midlertidig vil bli sperret av ett felt i hver retning, slik at trafikken vil bli ledet ut i ytterste felt, mens feltene i midten vil være avsperret. Hastigheten i området vil forbli nedsatt til området ferdigstilles våren 2014.

Sier opp avtalene
Det er bompengeselskapet Vegamot AS som har hatt ansvar for innkrevningen, og dette selskapet eies av Oppland og Akershus fylkeskommuner. Selskapet ble etablert i 1998 for å delfinansiere den nye veiforbindelsen.

– Ved avviklingen av bompengeinnkrevningen vil også bompengeselskapet automatisk avslutte kundeforholdet og si opp avtalene. Vi oppfordrer derfor nå alle som har hovedavtale og brikke for Hadelandsvegen nå om å orientere seg og eventuelt tegne ny avtale med nytt selskap, sier Evensen.

Les flere saker i Romerikes Blad her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere