*Nettavisen* Nyheter.

Fra mareritt i går til lykkerus i dag

Foto: (Foto: Trine Sirnes/Eirik Hagesæter)

Sykehusoppholdet i Bergen ble et mareritt for Linn Mikkelsen. Nå er hun på sykehuset i Fredrikstad. - Helt fantastisk, sier hun selv.

- Det er ille nok å være på sykehus, men når du i tillegg opplever sånne forhold som i Bergen, da blir det utrolig mye. Det er første gangen jeg har fått en sånn psykisk knekk under et sykehusopphold. Alt var ille, og det var ingen lyspunkter der, sier Linn Mikkelsen, til f-b.no.

Oppholdet på Barneklinikken på Haukeland Universitetssykehus ble en svært dårlig opplevelse for Linn Mikkelsen og sønnen Fillip på tre måneder. Etter at Fillip ble døpt sist søndag, fikk han høy feber, og måtte legges inn.

En helt annen standard
I går beskrev hun hele oppholdet som «et mareritt», og forlangte å bli overført til Fredrikstad. Hun ble hørt, de to kom til sykehuset i Fredrikstad i går kveld. Hun sier at kontrasten mellom Haukeland og Bergen «er enorm».

- Det var en fantastisk følelse å komme hit. Her har vi stellebord og en vogn vi kan bruke. Og ikke minst så har vi privatliv og god plass.

Hun forteller at møtet med legene i Bergen ble en sjokkartet opplevelse, og hun beskriver en arroganse hun ikke har opplevd i helsevesenet før. I tillegg var det svært trangt. De var de fire stykker som måtte dele et 13 kvadratmeter stort rom. Undersøkelsene måtte gjøres på en madrass på gulvet.

- Fillip merket at jeg var stresset, og han ble urolig av det. Her er vi begge to mye roligere. Vi har det mye bedre, rett og slett, sier hun.

LES OGSÅ:- Det er det verste jeg har vært borti

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Trine Sirnes/f-b.no

Kom med leker
Rommet hun har fått nå, holder en helt annen standard enn det på Vestlandet. Rommet er anslagsvis 20 kvadratmeter (journalistene antakelse), har flatskjerm, stort stellebord, lenestol, stort klesskap, og senger til begge.

- Det er en enorm lettelse å ha fått enerom. Det blir nesten litt sånn «lykkerus». Jeg har bare positive ting å si om sykehuset i Fredrikstad. Personalet er fantastisk, og det første de gjorde i dag tidlig, var å komme inn med leker.

Aldri vært så frustrert
Hun forteller at sønnen har en diagnose som gjør at de kan komme rett til sykehuset når han får feber. De har tilbrakt mye tid på sykehuset i Fredrikstad, et sykehus hun beskriver som «himmelen» i forhold til Haukeland.

- Vi har gått inn og ut av sykehus siden han ble født, men jeg har aldri kjent en sånn frustrasjon som jeg gjorde på Haukeland.

Fillip skal gå på en tidagers antibiotikakur, og de blir liggende på sykehuset i Fredrikstad til onsdag i neste uke.

Saken er levert av f-b.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.