*Nettavisen* Nyheter.

Fra minus til pluss for Hafslund

Oslo (NTB): Til tross for betydelig lavere strømpriser enn i fjor, snudde Hafslund minus til pluss og tjente 310 millioner kroner på driften i årets andre kvartal.

I månedene april, mai og juni i fjor fikk selskapet et driftsunderskudd på 266 millioner kroner. Det meste av forskjellen kan forklares med at Hafslund tapte over en halv milliard kroner på solenergiselskapet Rec i fjor. Dette ble ført i driftsresultatet under posten «finansielle aktiva».

Selskapet fikk 20 øre per kilowattime i denne perioden, noe som nesten er en halvering fra i fjor. Likevel klarte altså Hafslund å snu et driftsunderskudd på 56 millioner kroner i andre kvartal i fjor til et solid overskudd i år. Samtidig falt inntektene fra 3,1 milliarder kroner til 2,3 milliarder.

Produksjonen av vannkraft var 6 prosent lavere enn i samme periode i fjor og endte på 888 gigawattimer (GWh). I løpet av ett kvartal er det strøm nok til drøyt 140.000 husstander.

Før skatt satt selskapet igjen med 200 millioner kroner for perioden april-juni. I samme periode i fjor var regnskapet preget av røde tall, og underskuddet før skatt ble på 266 millioner kroner. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.