Gå til sidens hovedinnhold

Fra modell til shoppe-tv

- Jeg har gjort noen bomkjøp innimellom, innrømmer Mari Midtstigen. Den tidligere modellen skal i løpet av våren kåre Norges beste shopper.

(SIDE2): Mandag 6. mars overtar Mari Midtstigen stafettpinnen etter Pia Haraldsen og starter jakten på Norges beste shopper i serien «Shopaholic» på TV3.

Mari har i løpet av sitt 25-årige liv allerede rukket å skrive en reisebok og jobbet som modell og journalist. Nå jobber hun som redaksjonssjef i Elle og gleder seg stort til programleder-debuten.

Utfordrende deltidsjobb
- Det blir veldig spennende å se resultatet av noe vi har jobbet med i flere måneder, forteller Mari til side2. Hun nølte ikke da hun fikk spørsmål om å være programleder.

- Det var noe jeg ikke hadde drevet med før og syntes det hørtes ut som en morsom utfordring. Dessuten virket det som et godt programkonsept, sier hun og kaller «Shopaholic» for en liten deltidsjobb.

Innspillingene startet etter jul og selv om hun har erfaring fra tv som Sone 2s moteekspert, bød programleder-jobben på nye utfordringer.

- Det er utfordrende å skulle formidle informasjon på en bra måte. Det å lage noe som er interessant å se på samtidig som det fanger seerne, det er vanskelig.

Flinke og søte gutter
«Shopaholic» kom første gang i norsk drakt i fjor. Da med Pia Halvorsen som programleder og en fast jury. Årets utgave er skåret over samme lest, men denne gangen er også guttene med og viser sine shopping-kunster. I tillegg blir juryen byttet fra gang til gang. Mari synes det er spesielt moro at det er gutter med.

- De er kjempeflinke. Fullt på høyde med jentene, skryter hun og avkrefter undertegnedes mistanke om menns shoppingvegring.

- Det er veldig forskjellige gutter som er med, men veldig søte og hyggelige, ler hun.

- Hva kjennetegner Norges beste shopper?

- Vi leter etter kreative og stilsikre mennesker. Det handler ikke om å henge seg slavisk på siste mote. Det viktigste er at de beholder sin egen stil. Deltakerne har knapp tid og rimelig stramt budsjett. Det handler om å løse dette på best mulig måte. Vi driver på en måte litt med forbrukerveiledning. Forhåpentligvis kan folk plukke opp litt tips underveis.

- Er du en god shopper?

- Jeg jobber med moter, så jeg er i hvert fall oppdatert på trendene, men om jeg er god shopper? Kanskje? Men jeg har gjort noen bomkjøp innimellom jeg også.

- Hva er ditt beste shoppetips?

- Stol på deg selv. Det handler ikke om å bruke mest mulig penger og ha flest mulig klær. Det beste er å finne et plagg du virkelig elsker. Finner du et slikt plagg er du nødt til å kjøpe det nesten uansett.

- Hva ser du helst på tv?

- Jeg ser mye serier på dvd fordi jeg får ikke tid til å se de på tv. Jeg liker Sopranos, Lost og six Feet Under. Også har jeg sett mye på Dansefeber og Idol

- Hvordan ser en perfekt fridag ut for deg?

- Jeg har ikke så mye fri. Men forrige lørdag startet jeg dagen med en skitur i marka. Deretter dro jeg hjem og avsluttet dagen med middag hos noen venner med påfølgende fest. Det er deilig når du får være ute, være sosial og spise god mat på samme dag.

«Shopaholic» har premiere på TV3 mandag 6. mars. Med seg som sidekick har Mari fått Homsepatruljens Adam Andreas Schjølberg . Han er utegående sidereporter, som kommer med fargerike innslag underveis i programmet.

Les andre lørdagsprater her:

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger