RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra nudler til sushi

Sist oppdatert:
Sonja Lee kastet glans over restaurant i Bergen. Se video av kjendiskokken i aksjon.

(iBergen.no): Kjendiskokk Sonja Lee har i to dager vært på besøk på Soho Kitchen & Longe. I disse dagene har Lee stelt i stand sin egen femretters middag. Hemmelighetene avslører hun til kokkelærlingene og de faste kokkene på Soho. Og når mesterkokken disker opp med egne spesialiteter strømmer kundene til.

- Vi har merket at mange flere kunder kommer innom restauranten vår.

Kjendiser på middag
Spesielt har vi merket oss at restaurantpersonell og kokker fra andre restauranter kommer på besøk, forteller Jan Georg Lehmann Syversen til iBergen.no. Han er daglig leder i Sinco AS, selskapet som driver restauranten.

Også kjendiser lot seg lokke av at kjendiskokken skulle diske opp. TV 2-anker og reporter Sturla Dyregrov lot seg friste da han skulle ut på vennemiddag i går kveld.

- Det var vel litt begge deler vi gikk der. Både fordi at vi skulle ut å spise uansett, men vi gikk der også fordi vi visste at hun var der. Jeg tok en treretters og det var bra synes jeg. Jeg spiser mye kamskjell og sjømat så jeg var mest opptatt av hvordan hun hadde tilberedt retten, forteller Dyregrov til iBergen.no.

Lee selv synes det er veldig inspirerende å bli invitert til en av byens bedre restauranter. At det serveres sushi og sjømat var ikke et hinder for Lee som så kjent har en god porsjon erfaring med nudler.

- I løpet av et år får jeg mange invitasjoner fra ulike restauranter. Det er ikke alt jeg sier ja til, men Soho synes jeg er såpass stas at jeg valgte å takke ja til invitasjonen. Det er nok ikke nudler som er spesialiteten her, men for meg er det mest interessante totalopplevelsen. Så er det spennende å se hvordan de gjør sine ting, for eksempel med sushi, sier Lee til iBergen.no.

Inspirert av kjøkkengjengen
Hun hevder ikke å ha noe favorittkjøkken, men forteller at man finner ulike delikatesser i hele verden som ikke kan måle opp mot hverandre.

Til tross for hektisk program valgte Lee altså å takke ja til invitasjonen fra Soho. Hun gir følgende grunn til at hun tok turen til Soho i Bergen:

- Det har også mye å si at det er god kontinuitet på kjøkkenet. Jeg har vært her tidligere og jeg ser at det fortsatt er det samme personellet. Jeg liker gjengen skikkelig godt og jeg håper jeg er en inspirasjon for dem. Jeg blir hvert fall skikkelig inspirert av å være her. Hele atmosfæren er fantastisk og det virker som kokkene her legger mye sjel i det de lager.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere