Gå til sidens hovedinnhold

Fra onsdag kan du se alle forslagene

14 arkitektkontorer har levert forslag til idékonkonkurranse på Furuset. Gled deg! Du kan se dem alle sammen på Furuset senter, fra onsdag 12. januar!

FURUSET: Norske Arkitekters Landsforbund har altså mottatt 14 forslag til hvordan Furuset kan løses på best mulig måte for innbyggere, og besøkende.

Fristen for innlevering av forslag ble satt til lille julaften, og det er nå duket for utstilling av alle forslagene på Furuset senter.

Utstilligen står fra 12. januar, og frem til 18. januar.

LES MER OM FURUSET HER

Klimavennlig

Arkitekturkonkurranse om utviklingen av Furuset sentrum ble lansert 23. september 2010, en ideekonkurranse om utviklingen av Furuset som et klimavennlig byområde

Deltagerne i idékonkurransen blir utfordret på å innpasse 1000 – 2000 nye boliger på Furuset, på en måte som foredler de kvaliteter som stedet har og bidrar til utvikling av Furuset som knutepunkt. Dette tilsvarer den andel av den planlagte boligveksten i Oslo som statistisk tilfaller denne bydelen.

For gående og syklende

Konkurransen vil etterspørre gode løsninger for de som går og sykler. Det skal være enkelt å greie seg uten egen bil. Furuset har T-banestasjon med rask forbindelse til Jernbanetorget. Området har i dag store åpne grøntarealer, men hvordan kan dette utvikles til gode rekreasjonsområder med vannspeil og bekkedrag?

Energieffektive løsninger vil være vesentlig både for nybygg og for boliger som skal rehabiliteres. Framtidens byutvikling skal testes ut på Furuset.

Reklame

Ny grillpakke for sommeren 2021: - Våre absolutte favoritter i en pakke