RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra paralympiske leker til Rabobank

Da Monique van der Vorst var tretten år ville legene amputere benet hennes, neste år blir hun profesjonell syklist.

Monique van der Vorst ble lam i begge benene etter å ha gjennomført en mislykket ankeloperasjonen som trettenåring. Legene var faktisk inne på å amputere van der Vorsts venstre ben.

Nå får 27-åringen sjansen som proffsyklist i Rabobanks kvinnelag.

Hollenderen van der Vort har en svært suksessrik karriere som funksjonshemmet idrettsutøver bak seg, med tre verdensmesterskap og to sølvmedaljer fra de paralympiske lekene i Beijing som høydepunkter.

Den Rabobank-klare verdensmesteren var inne i forberedelsene foran de paralympiske lekene i 2012 da hun under en treningsleir i mars i fjor ble utsatt for en ulykke med en syklist.

Denne ulykken ledet til en rehabiliteringsperiode som endte i at hun fikk tilbake følelsen i benene.

- Legene har ingen forklaring på hennes mirakuløse utvikling, skriver Het Laatste Nieuws ifølge feltet.dk.

For omtrent ett år siden, 20. november 2010, begynte van der Vorst å gå igjen. Neste år starter hun altså sin profesjonelle karriere som syklist.

- Monique har fortsatt mye å lære, men jeg er sikker på at de andre jentene også vil lære mye av Monique, forteller sportsdirektør Jeroen Blijlevens.

- Hun har den rette mentaliteten og viljestyrken, det har hun bevist gjennom hele sin karriere. Hun ønsker å sykle på landeveien og vi vil støtte henne på hennes vei, utdyper Blijlevens.

Verdensmestren selv er i ekstase over muligheten til å konkurrere med sykkelproffene i et av verdens beste kvinnelag.

- Jeg er beæret over å få kunne utvikle meg til en landeveissyklist med Rabobank. Laget gir meg de beste omgivelsene med masse erfaring og ekspertise. I tillegg til dette vil jeg kunne lære mye av Marianne Vos, uttaler van der Vorst.

Kilder: cyclingnews.com, feltet.dk og Het Laatste Nieuws.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere