Gå til sidens hovedinnhold

Fra Prinsdal til Tyrkia på en dag

Forberedelsene hadde pågått en stund, men Syden-turen ble på bare en dag for barna i Elverhøy barnehage i Prinsdal.

PRINSDAL: Mange pakker i disse dager kofferten og reiser til Syden. Det har også barna i Elverhøy barnehage i Øvre Prinsdals vei gjort. Men det var bare på liksom, og turen ble kort - bare noen formiddagstimer.

Lærte gloser

Vi startet med å lage pass, billetter og penger til alle barna. Barna lærte seg noen enkle tyrkiske ord, som Merhaba Hei, Para penger, So Vann, Gule gule ha det, Ekmek brød!, forteller Gulay Køylu.

Og så lagde vi plakater med fakta fra Tyrkia, hvor hotellet vi skulle på lå, hvor flyplassen var og hvor Tyrkia ligger i forhold til Norge og barna farget det tyrkiske flagget, som vi hang opp ute!, legger Katrine Henriksen til.

Forsinket fly

Barna hadde med seg kofferter med badetøy, solkrem, lommebok osv., på avreisedagen. De startet opp i avgangshallen hvor flyet selvfølgelig var blitt litt forsinket!

Så leverte alle barna bagasjen sin, som ble stuet ut av et vindu. Videre gikk de i kø gjennom pass- og billettkontrollen. Barna satt seg så på flyet.

Kapteinen sørget for at alle hadde festet sikkerhetsbelte før avgang. Etter avgang informerte kapteinen om severdigheter underveis. Barna fikk servert forfriskninger og litt å bite i.

På disco

På flyplassen i Antalya ble vi møtt av reiseleder Vera! Hun fulgte oss trygt til hotellet hvor vi fikk lagt fra oss all bagasje. Siden været til å begynne med ikke var så fint, gikk vi til diskoteket og danset til tyrkisk musikk.

Så var det var tid for litt mat og drikke! Vi koste oss med deilige tyrkiske retter i restauranten La Luna. Barna kjøpte det de hadde lyst på for pengene vi hadde laget, sier Køylu.

Etter maten la barna håndklene sine utover asfalten og var liksom på stranden Kemer Beach. Etter en stund dukket solen opp og barna kunne kose seg i svømmebassengene!

En kort, men fin Tyrkia-tur. Kanskje noen som i løpet av sommeren får oppleve en ordentlig Syden-tur. En spesiell dag i barnehagen Prinsdal ble det i alle fall.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter