RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra redningsaksjon til mistanke om båttyveri

(Rogalands Avis/Erik Holsvik)
Sist oppdatert:
Søk etter en mann i sjøen ved Bru i Rogaland er avsluttet. Tre personer er funnet og pågrepet etter tyveri av fritidsbåt.

En redningsaksjon pågikk i området Bru ved Rennesøy utenfor Stavanger tirsdag. I formiddag ble det meldt om at en mann hadde falt i sjøen, og at mor og sønn var strandet på en holme.

Disse tre personene er funnet og pågrepet. Mor og sønn ble tatt til avhør for å sjekke om redningsaksjonen kunne avsluttes.

Og klokken 13.45 ble aksjonen avsluttet. Dette skjedde etter at mor (42) og sønn (18) ble hentet ut fra holme tidligere på dagen, erkjente at båten som ble funnet rekende ved Bru, var stjålet og benyttet av de to.

- Grunnet motorstans drev de i land på holmen hvor de gikk i land, mens båten drev videre ut i fjorden. De to blandet inn en navngitt 3. person for å dra søkelyset vekk fra seg selv angende båttyveriet. Det vil tatt stilling til, på et senere tidspunkt, hvorvidt de skal stilles økonomisk ansvarlige for omkostningene til redningsaksjonen, forklarer operasjonsleder Henning Andersen ved Rogaland politidistrikt.

Todelt aksjon

Politiet opplyser at redningaksjonen tirsdag var todelt:

- Bakgrunnen for søk var funn av drivende fritidsbåt utenfor Bru. Båten fremstod som tjuvkoblet og nylig kjørt med, men var tom for personer.

- Samtidig ble det meldt inn nødmelding fra to personer som forklarte at de var strandfast på en holme utenfor Stavanger. Personene, mann og kvinne, ble lokalisert og hentet med båt inn til Bru, hvor de ble overlatt til politiet.

Til politet hevder disse personene at de var strandsatt og forlatt av en tredje person som hadde forlatt dem i en trebåt. En større redningsaksjon ble dermed iverksatt på bakgrunn av funn av drivende båt og mistanke om at en person var savnet i sjøen.

Mistenkes for tyveri

- Etterretning ble foretatt parallelt med redningsaksjonen og en er iferd med å helle til at de to personene som ble plukket opp på Holmen, kan mistenkes for tyveri av fritidsbåten som ble funnet rekende, opplyser Andersen i en pressemelding klokken 12.50.

Person som kan mistenkes for å ha fraktet personene ut til holmen og forlatt disse er identifisert og pågrept og alle tre vil bli tatt i avhør for å avklare situasjonen slik at en kan få oversikt om redningsaksjon kan avsluttes.

De to som ble hentet fra en holme, ankom Dusavika før de ble tatt med videre til politistasjonen for avhør, skriver Rogalands Avis.

Det var tirsdag formiddag politiet først fikk melding om at en kvinne og hennes sønn befant seg på en holme.

De to ble klokken 10.45 reddet i land og skal etter forholdene ha det bra. Båten som ble funnet hadde motoren i gang. Den er nå slept til kai. Båten skal ha skader, sier vitner til Aftenbladet.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere