Gå til sidens hovedinnhold

Fra ribbefett til fettforbrenning

Har du stappet i deg ribbe og pinnekjøtt denne julen, og tenker at nå er det på tide å trimme bort fettet? Du er ikke den eneste.

OSLO: Julen er en herlig tid hvor mange av oss legger stress og bekymring bak oss. Vi slapper av med familien og mest av alt så koser vi oss med god mat. For hvem tenker vel midjemål og kilo når julebordsesongen gjør sitt inntog? Da er det godt å vite at at januar er rett rundt hjørnet og med den måneden kommer forsettene om et nytt og bedre liv,og for mange betyr det å melde seg inn i et treningsstudio, slik du gjorde forrige år.

Ti tusen nye medlemmer

– Vi opplever et stort trykk på nyåret hvert år, og vi antar at om lag ti tusen personer vil tegne nye medlemskap i januar. Målet vårt er at disse skal forbli aktive medlemmer, og vi er derfor veldig opptatt av å følge opp medlemmene og bidrar til at de holder seg aktive og benytter treningstilbudet hele året, sier PR- og kommunikasjonssjef i SATS Norge, Lars-Einar Petterson

Realistiske mål

I følge produktsjef i SATS Norge, Halvor Lauvstad er det viktig å sette seg realistiske mål.

– Hvert år forsøker nordmenn seg på slankekurer som krever stor innsats og som nesten alltid resulteter i en sprekk og at man går tilbake til utgangsvekten like raskt. Problemet er at kurene er for omfattende og at endringene blir for drastiske. Ved å kombinere realistiske mål innen kost og trening, vil du oppnå varige resultater. Viktig at man ikke må legge om hele livet for å oppnå effekt. Folk faller bare av om målene er for store. Lev livet ditt – bare sunnere er oppfordringen til Laustad.

- Det er viktig å først stanse vektøkningen. Da holder det kanskje å kutte den daglige brusen. En cola om dagen utgjør fort noen kilo i året. Så kan man heller kutte litt her og der, samt øke treningsmengden gradvis, sier han.