*Nettavisen* Nyheter.

Fra trash til stæsj

Noen kjendiser tar til seg kritikk og får seg en skikkelig makeover. Se bilder av de beste forvandlingene.

07.08.06 16:55

(SIDE2): «Money can't buy taste» er det et utrykk som sier. Tull og tøys, sier stjernene.

Noen av de hotteste, unge Hollywood-stjernene har gjennomgått radikale forandringer de siste årene. Dermed har de klatret fra bunn til topp på både best-kledd-lister og lister over de mest populære. Her er de beste forvandlingene.

Nicole Richie
Selve symbolet på stilforandring må vel være denne 24-årige jenta. Hun slo gjennom som Paris Hiltons trashy venninnne i «The Simple Life» for tre år siden, og spilte inn tre sesonger av serien. Men så begynte vennskapet å rakne, og i 2005 stod Nicole plutselig på sine egne trendy bein. Hun la seg på en mye mer glamorøs bølge, og ble raskt et moteikon med sin ekslusive, men enkle stil. Nå er hun talsperson for Jimmy Cho, og en av de hyppigste gjestene på motevisningene.

Christina Aguilera
Fra å være uskyldig tenåringsidol ville Christina, eller Xtina, få seg et mørkere og mer sexy image i 2002. Da slapp hun plata «Stripped», som utrolig nok (tross elendige kritikker) ble en stor suksess. Den rampete 22-åringen poserte naken, la ut om piercingene sine og klinte med Madonna. Stilen hennes var like kontroversiell, og hun stilte temmelig utfordrende flere ganger. Nå er hun derimot 26 år, gift, og har tatt et total stilforandring. Med den nye plata «Back to Basics» og singelen «Ain't no other man» framstår hun som mer voksen, klassisk og legger seg på en Marilyn Monroe-aktig stillinje.

Avril Lavigne
Da artisten slo gjennom som 17-åring hadde hun et ganske overdrevent skate/punk-image, som passet godt til plata «Let Go» og hennes viltre indre. Hun holdt på den stilen til den andre plata, «Under my Skin» to år senere, selv om det var litt mer dempet. Men i år ga hun stemmen til filmen «Over the Hedge», og dukket opp i de vakreste kjoler og plutselig var hun til og med å se på Chanel-visning. Da hun giftet seg forrige måned bar hun en hvit prinsessekjole, og farget håret helt blondt. Selv sier hun om forvandlingen at hun ikke har endret seg - hun har bare vokst.

Jack Osbourne
Ozzy's småekle sønn ble kjent via realityserien «The Osbournes» et par år tilbake. Med store krøller, kraftige briller, og et par kilo mer enn han trengte framsto han som et lite troll.

Men etter at serien sluttet har han ikke bare endret stil - han har endret livsstil. Først klippet han håret, og ble observert joggende i Los Angeles. Så la han seg inn på rehabilitering og endret kostvaner. Endringen var så total at fotografene ikke kjente ham igjen på den røde løperen, og han sier at han for første gang er fornøyd med seg selv.

Lindsay Lohan
Rødtoppen har det siste året figurert ofte i ukebladene, på grunn av alt fra spiseforstyrrelser til mye festing, men nå ser det ut som 20-åringen har vokst litt. Fra å gjøre barnefilmer og tenåringskomedier bytter hun beite til mer indie-inspirerte og voksne filmer. Og med det følger en makeover. Tidligere hadde hun en ganske harry stil, med truck-caps og trange skinnjakker, men nå er hun moteløve og Marc Jacobs muse. Hun farget håret mørkere og kler seg helst i Chanel eller Balenciaga.

Stylisten
Men stjernene klarer jo ikke dette på egen hånd. Og den beste hjelpen de kan få, er av stylisten Rachel Zoe. Hun står bak forvandlingene til Nicole Richie og Lindsay Lohan, og er blant andre fast stylist for Mischa Barton. Hun har innført trenden med lekre designerkjoler på relativt magre kropper, med eksklusive accsessories og it-skoen/it-vesken.

Og til slutt: stjernene som aldri lærer
Paris Hilton, Helena Bonham Carter, Britney Spears og Jessica Simpson derimot - venter fremdeles på forvandlingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.