RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra X-files til Sex-files

Sist oppdatert:
TV 2 vurderte sexscenene nøye i X-Files-serien «Californication» som starter i kveld.

(SIDE2:) «Californication» er en av de store nye TV-suksessene fra USA som også har bragt X-Files-helten David Duchovny tilbake i rampelyset.

Drøye sexscener
Ikke minst på grunn av de mange og uttalte sexscenene som er med i serien. Scenene regnes som de drøyeste på amerikanske skjermer. Derfor vurderte også TV 2 sexscenenes innhold før de slipper løs på de norske TV-seerne, skriver VG.

- Hvis man drømmer om å bli sugd av en blond og fager nonne på alteret foran en korsfestet Jesus - hva slags problem sliter man med da? Skriver Dagbladet i sin anmeldelse i dag og triller terningkast fem.

Den etter hvert så beryktede scenen kommer 2 minutter og 13 sekunder inn i første episode.

«Californication» sendes i USA på betal-TV, noe som gjør at man kan tillate seg scener og nakenhet som man ikke ville hatt ellers, men serien er blitt mye debattert - også i Storbritannia.

LES MER: - For mye unødvendig sex

Hverdagssex
- Det jeg liker med serien er at den viser at sex er noe som skjer hver dag. I TV-serier og filmer pleier sexscener å ha enorm stor betydning i negativ eller positiv retning. Min rollefigur går ikke gjennom noen stor forvandling bare fordi han har sex, har David Duchovny sagt til The Times.

Dog har både seriens religiøse og seksuelle innhold moret mange.

- TV 2 er den nye kanalen for alle livsglade blasfemister, skriver Dagbladet.

LES OGSÅ:Sex gjør deg blind

Midtlivskrise
David Duchovnys serie handler om en forfatter som er dypt deprimert og som bruker fest, fyll og hor som bortemiddel istedenfor å gå i problemene. Han forsøker å ta seg av sin 12 år gamle datter som han har med Karen (Natascha McElhone), mens han strever med følelser for eksen.

Duchovny selv har sagt at «Californication» er en intelligent voksenkomedie og at han håper ikke all nakenheten og sexscenen overskygger dette.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere