RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fradømt mobiltelefon i to år

- Det er ingen rettighet, men et privilegium, sa dommeren.

Dommen ble gitt til en 23 år gammel kvinne i den amerikanske staten Michigan, som er dømt for å ha kjørt ihjel en syklist. Kvinnen var ikke oppmerksom på syklisten fordi hun ble distrahert av sin ringende mobiltelefon mens hun kjørte bil.

Den døde syklisten var en tobarnsmor på 35 år.

23-åringen må også sone 90 dager i fengsel og betale 15.000 dollar i erstatning. I tillegg har hun fått to års betinget fengsel, som hun altså slipper å sone hvis hun ikke gjøre noe annet galt.

- Jeg mener at hun ikke har rett til å ha mobiltelefon, Det er et privilegium, sier dommer Stewart McDonald til Los Angeles Times.

- Denne dommen skal fortelle andre at det er en pris å betale hvis du er skjødesløs, og det koster en annen person livet. Dette er en tragisk sak fra begynnelsen til slutt, sa dommeren.

Dette var første gang han idømte mobilnekt, og sa at straffen ble foreslått av enkemannen til den 35 år gamle kvinnen.

- Vi har blitt så avhengig av mobiltelefonen at den nærmest har blitt en forlengelse av oss selv. Det er en straff knyttet til dette. For de neste to årene må hun lære seg hvordan livet er uten å stadig være avhengig av mobiltelefon, sa dommeren i retten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere