RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Faksimile (Google Maps)

Frakteskip på grunn utenfor Smøla

Sist oppdatert:
Mye vind og sjø i området.

Det 89 meter lange fraktskipet «Kine» har gått på grunn utenfor Smøla i Nordmøre. Mannskapet er ikke i fare, og det er ikke rapport om forurensning fra skipet, melder Kystverket.

Kystverket fikk beskjed om grunnstøtingen klokka 07.09 fredag. Båten har hull i to ballasttanker, men alle bunkerstankene er intakte.

Om bord i båten, som er lastet med skrapjern, er det 43 kubikkmeter diesel.

- Mye vind og sjø gjør det umulig for dykkerne å undersøke skadene på skipet. Men skipet ligger stabilt på grunn, og det er ikke observert noen lekkasjer, sier redningsleder Johan Mannsåker ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til NTB.

Kystverket melder at redningsskøyta «Erik Bye» er på stedet og gjennomfører dykkerundersøkelser. Den fremre delen av båten står på grunn, mens den flyter fritt akterut. Det er ventet at havaristen vil løsne når det blir fro rundt klokka 13.

Fraktskipet var på vei til Mo i Rana da det fredag morgen gikk på grunn.

- Vi følger med på situasjonen, men hva som videre gjøres med skipet blir opp til rederiet og Kystverket, sier Mannsåker til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere