RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Framtredende irakere i Norge raser mot ekstremister

Sist oppdatert:
Framtredende irakere i Norge er oppgitt og sinte over uttalelsene til norskpakistaneren Ubaydullah Hussain og hans skremselspropaganda.

Rådet for det irakiske samfunnet i Norge møtte flere representanter for Frp på Stortinget onsdag, blant dem nestleder Per Sandberg og Christian Tybring-Gjedde.

De mener Hussain, som i et lengre videointervju i VG i helgen fikk komme med sine synspunkter på alt fra kvinner til Den islamske stat (IS) og bruk av halshogging, på ingen måte representerer deres folk, skriver Dagbladet.

– Han utgir seg for å representere muslimer og gjør seg til talsmann for Irak, men han har ikke noe med Irak å gjøre, sier de sju irakerne som representerer både sjiamuslimer, sunnimuslimer, kurdere og assyrere.

De mener det er et problem at de som virkelig representerer Irak i Norge, og som er irakere, ikke blir hørt, men isteden tiet i hjel.

– Mediene er interessert i ekstremister som pakistaneren Ubaydullah Hussain. Og han har med respekt å melde ikke noe med Irak å gjøre. Her i Norge blir mulla Krekar framstilt som en viktig mann. I Irak er han absolutt ingen ting, fastslår mennene i rådet.

De påpeker at de fleste av dem har kommet til Norge fordi de har flyktet fra krig, og mener det er ille at norske myndigheter ikke aksjonerer mot ekstremistene.

– Det er viktig og helt nødvendig å bekjempe terror både i Norge og i Irak, sier Abed Akil Haten, som leder det irakiske rådet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere