*Nettavisen* Nyheter.

Frank Hugo er fremme!

Frank Hugo Ådland kom sent i går kveld frem til Oslo. I dag fikk han luftet saken sin med statssekretæren.

- Fikk alt for liten tid til å snakke, men fikk i alle fall lagt frem saken min og de lyttet. De lovet også å ta saken min med videre, så slik sett er jeg fornøyd, sier Frank Hugo på telefon fra Oslo.

Målet var å få snakke med arbeidsminister Bjarne Håkon Hanssen, men vandreren fra Straume måtte nøye seg med statssekretær Laila Gustavsen.

- Det er nesten helt til topps, så det må være bra det, mener 49-åringen.

Lang dags ferd...
Lørdag for en uke siden, startet Frank Hugo Ådland sin ferd mot hovedstaden fra Straume på Sotra. Turen startet på sykkel, så til fots, litt haik og så til fots igjen. Bakgrunnen for turen var at 49-åringen mener Statens Innkrevingssentral har ødelagt livet hans.

Innimellom fikk Frank Hugo seg også et ufrivillig opphold på sykehus .

- Det har vært tungt og jeg verker fryktelig i beina. Måtte få haik det siste stykket inn til Oslo i går kveld. Da orket jeg ikke mer. Var godt sliten etter å ha gått fra Nesbyen til Flå og fra Flå mot Oslo. Så nå skal jeg slappe av noen dager her borte. Har fått sponset et hotellrom til søndag.

Møtt forståelse hele veien
Saken Frank Hugo går for, mener han er viktig for flere enn han selv. Og det har han fått erfare på turen østover.

-Alle jeg har snakket med på turen, har kommet med en historie om folk de kjenner som har fått livet sitt ødelagt av Trygdeetatens innkrevingssentral. Så dette problemet er stort. Jeg er på langt nær nederst på stigen - det er mange som har det vanskeligere enn meg. Men jeg hadde ressurser til å gå for denne saken og belyse temaet. Det må helt klart gjøres noe med systemet her. Jeg orker ikke se på denne utviklingen lengre, sier Frank Hugo Ådland til iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.