Frankrike advarer om nye terrorangrep

- Vi er i krig, og siden vi er i krig vil vi handle, gå til angrep og vinne, sier Frankrikes statsminister Manuel Valls.

- Vi er i krig, og siden vi er i krig vil vi handle, gå til angrep og vinne, sier Frankrikes statsminister Manuel Valls. Foto: (Reuters/NTB scanpix)

Terrorangrepene i Paris ble organisert i Syria, hevder Frankrikes statsminister Manuel Valls.

16.11.15 10:43

– Angrepene ble planlagt og organisert i Syria, sier Valls i et intervju med RTL og ber sine landsmenn om å forberede seg på flere terroraksjoner.

– Vi vet at det er forberedt operasjoner og at det fortsatt forberedes operasjoner, ikke bare mot Frankrike, men også mot andre europeiske land, sier Valls.

– Denne generasjonen vil måtte leve lenge med denne trusselen fra terrorister. Vi må leve, og vi må leve helt og fullt, men under denne trusselen, sier den franske statsministeren.

LES MER: Det siste om Paris-terroren

Benytter handlingsrommet
Fransk politi slo natt til mandag til mot 150 ulike adresser, men ifølge France Info var bare ett av disse aksjonene direkte knyttet til fredagens terrorangrep i Paris.

– Vi benytter handlingsrommet som unntakstilstanden gir oss og avhører folk som er del av radikale jihadistmiljøer, samt alle som fremmer hat mot landet vårt, sier Valls.

Bombet mål i Raqqa
Ti franske kampfly bombet søndag kveld også flere mål Raqqa i Syria søndag, og ifølge en syrisk eksilgruppe ble ett av våpenlagrene og en av treningsleirene til Den islamske staten (IS) rammet. Det er imidlertid ikke meldt om drepte etter flyangrepene.

– Vi er i krig, og siden vi er i krig vil vi handle, gå til angrep og vinne, sier Valls.

Han understreker imidlertid at kampen mot IS først og fremst må føres i Irak, der opprørsgruppa hadde sitt utspring.

Kampen må føres i Irak
– Det er først og fremst i Irak og ikke i Syria framtida står på spill, sier Valls til RTL.

Franske soldater kjemper nå side ved side med irakiske regjeringsstyrker mot IS, mens franske Mirage- og Rafale-kampfly gjennomførte det første angrepet mot IS-mål i Syria 27. september.

IS har tatt på seg ansvaret for terrorangrepene som kostet 129 mennesker livet i Paris fredag kveld.

– Så lenge dere fortsetter bombingen, vil dere ikke leve i fred, het det i en kunngjøring fra IS. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.