RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frankrike åpner for maktbruk i Syria

Paris (NTB-Reuters-AFP): Frankrikes utenriksminister Laurent Fabius mener verdenssamfunnet må kunne bruke makt i Syria, hvis regimet i Damaskus virkelig har brukt kjemiske våpen mot sivile. Men Fabius vil ikke sende bakkestyrker.

Den franske utenriksministeren sa torsdag at hvis FNs sikkerhetsråd ikke makter å fatte en avgjørelse, må de nødvendige beslutningene tas «på annet vis». Han gikk ikke i detaljer om hva han mente med dette, da han uttalte seg om situasjonen til fjernsynsselskapet BFM.

- Verdenssamfunnet må reagere med makt på det som har skjedd i Syria, men det er ikke aktuelt å sende inn soldater på bakken. Frankrikes standpunkt er at det må komme en reaksjon, og da er det snakk om maktbruk, sa Fabius.

Opposisjonen i Syria anklager regjeringsstyrkene i landet for å ha brukt kjemiske våpen til å begå en massakre på over 1.300 sivile i Damaskus-området onsdag. Den syriske regjeringen tilbakeviser dette på det sterkeste.

Amnesty International, Human Rights Watch og andre menneskerettighetsorganisasjoner krever at regimet i Damaskus lar FNs inspektører få besøke åstedet for angrepet. Hvis det virkelig ble brukt kjemiske våpen, er dette en krigsforbrytelse, blir det sagt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere