Gå til sidens hovedinnhold

Frankrike åpner spillmonopolet

Frankrike går motsatt vei av Norge, og legaliserer gambling hos utenlandske spillselskaper.

- Det faktum at Frankrike, som tidligere forbød utenlandske spillselskaper å operere, nå åpner opp for de mest seriøse aktørene, er et bevis på at forbudspolitikken ikke fungerer. I våre øyne bør det franske systemet være et eksempel til etterfølgelse, sier Thomas Udness, rådgiver for PokerStars i Norge.

Les også: Bookmaker kaster kortene

Historisk beslutning i april
7. april i år tok det franske parlamentet beslutningen om å åpne opp det statlig dominerte gamblingmarkedet. Med et klart flertall ble loven om legalisering og regulering av utenlandske spillaktører innført. Statsråd Francois Baroin sa den gang at den nye loven vil hjelpe franske myndigheter til å fjerne det svarte markedet innen online gambling gradvis.

Les også: Vil velte Norsk Tippings monopol

Danmark neste ut
I likhet med Frankrike er også Danmark i ferd med å innføre et lisenssystem for utenlandske spillselskaper. Fra begynnelsen av 2011 vil utenlandske spillselskaper i Danmark ha muligheten til å få tildelt en lisens slik at danske spillere kan benytte seg av andre aktører enn ”Danske Spil”. Frankrike og Danmark følger med dette etter Italia som allerede høsten 2008 innførte et liknende system.

- Vi ser en trend i andre europeiske land som har funnet ut at et forbud har lite for seg og som innfører et lisenssystem i stedet. Da er det trist at Norge går motsatt vei. Forbudet har dessuten hatt liten effekt på norske spillere til nå. Et lisenssystem vil i stedet gi staten atskillig bedre kontroll, sier Udness.

Les også: Spillmonopol faller

Kommentarer til denne saken