RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frankrike beskylder Syria for løgn

Paris (NTB-Reuters-AFP): Syrias forsikringer om at dets væpnede styrker overholder Kofi Annans fredsplan, er blank løgn, mener Frankrikes utenriksminister Alain Juppé.

- Syrias president Bashar al-Assad har løyet til Kofi Annan, som har verdenssamfunnets samlede støtte, sa Alain Juppé i en offisiell uttalelse tirsdag kveld.

Ifølge utenriksministerens pressetalsmann Bernard Valero reagerer Frankrike spesielt på uttalelser fra Syrias utenriksminister Walid al-Moualem. Han forsikret tirsdag morgen om at Syria overholdt fredsavtalen og i samsvar med dette var i ferd med å trekke seg tilbake fra kampområder i byene.

- Dette er nok et eksempel på blank og uakseptabel løgn fra det syriske regimets side, sier Valero.

Satellittbilder og vitneskildringer viser at Syria ikke etterlever noen av punktene i fredsavtalen, fastslår pressetalsmannen.

- På den ene siden har man regimets uttalelser, på den andre siden har man virkeligheten. Det er fortsatt slik at i snitt hundre mennesker blir drept hver dag. Syriske sikkerhetsstyrker skyter fortsatt mot befolkede områder, og de bruker tunge våpen, pansrede kjøretøyer og helikoptre. Det er virkeligheten, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere