Frankrike har sendt ut sitt første fly mot IS-mål fra hangarskip

Et kampfly med bomber letter fra hangarskipet «Charles de Gaulle»  øst i Middelhavet mandag. Flyet er en del av Operation Chammal» i Syria og Arak mos IS.

Et kampfly med bomber letter fra hangarskipet «Charles de Gaulle»  øst i Middelhavet mandag. Flyet er en del av Operation Chammal» i Syria og Arak mos IS. Foto: Anne-christine Poujoulat (Afp)

Hangarskipet «Charles de Gaulle» har 26 kampfly, noe som tredobler Frankrikes kapasitet.

23.11.15 17:38

Det er militære kilder som opplyser om dette, skriver BBC.

Det franske forsvaret bekrefter at det første flyet er sendt ut fra hangarskipet og at de har truffet to mål:

Storbritannias statsminister David Cameron og den franske presidenten François Hollande besøkte mandag konserthallen Bataclan der væpnede jihadister drepte 90 mennesker i Paris.

Under sitt besøk i Paris, lovet Storbritannias statsminister, David Cameron, at han vil stå side om side med Frankrikes Francois Hollande i kampen mot IS i Syria.

Hollande sa under besøket at de to landene har et felles ansvar for å møte trusselen fra islamistiske fanatikere som planlegger grusomheter i Europa og i resten av verden.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Klikk på bildet for å forstørre.

VIL BOMBE IS: Storbritannias statsminister, David Cameron lot seg avbilde med en RAF Typhoon mandag. Nå ber han det britiske parlamentet om tillatelse til å utvide krigen mot IS til også å gjelde i Syria. Foto: Justin Tallis (Afp) Foto: Justin Tallis (Afp)


– Vi kommer til å intensivere våre angrep og velge ut mål som gjør størst mulig skade på terroristhæren, sier presidenten.

Paris ble rammet av en rekke koordinerte terrorangrep 13. november. Kafeer, barer, restauranter og Frankrikes nasjonalstadion ble rammet. 130 mennesker ble drept og over 350 såret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.