*Nettavisen* Nyheter.

Frankrike: Ingen militær løsning på Malis opprør

Paris (NTB): Frankrike avviser at det finnes en militær løsning på det tuaregledede opprøret i Mali. Militærjuntaen skal ha bedt om vestlig intervensjon for gjenvinne kontrollen i landet.

Kaptein Amadou Sanogo i Mali uttalte torsdag til franske medier at hans regjering vil trenge internasjonal assistanse for å få kontroll over nordlige deler av Mali, som etter militærkuppet 22. mars har havnet på tuaregopprøreres hender.

- Det vil ikke bli noen militær løsning med tuaregene. Vi trenger en politisk løsning, sa Frankrikes utenriksminister Alain Juppé torsdag ettermiddag.

Opprørerne kunngjorde onsdag kveld at de avslutter de militære operasjonene i landet.

- Dersom stormaktene kan krysse hav for å slåss mot fundamentalister i Afghanistan, hva hindrer dem i å komme til oss? Sa lederen for militærjuntaen i Mali i et intervju.

Utenlandske makter har uttrykt dyp bekymring for tuaregenes erobringer. Opprørerne består av en blanding av separatister og islamister, og blant dem skal det være styrker fra al-Qaidas nordafrikanske fløy AQIM. Samtidig har verdenssamfunnet fordømt kuppet 22. mars. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.