Frankrike: Jødisk lærer knivstukket i Marseille av IS-sympatisører

En lærer på en jødisk skole i Marseille ble onsdag kveld knivstukket av tre personer som ropte antisemittiske skjellsord og uttrykte støtte til ekstremistgruppa IS, opplyser lokale myndigheter.

Den 57 år gamle jødiske historielærerens liv er ikke i fare, opplyste politisjef Laurent Nunez etter knivangrepet som skjedde rundt klokken 20. Læreren, som hadde på seg en kippa, ble angrepet like ved hjemmet sitt i nærheten av skolen.

Et stort antall politifolk finkjemmet onsdag kveld området i jakt på gjerningspersonene. Påtalemyndigheten sier at den mannlige læreren ble knivstukket av «tre personer som hevdet de var IS-tilhengere».

To av gjerningspersonene kjørte scootere, og én av dem var ikledd en IS-t-skjorte, ifølge statsadvokat Brice Robin i Marseille. Den ene viste den jødiske læreren et bilde på sin mobiltelefon av Mohamed Merah, den militante franske islamisten som drepte sju mennesker i en rekke angrep i Sør-Frankrike i 2012.

– De viste ham også en t-skjorte med logoen til Daesh (IS) og truet ham før de knivstakk vedkommende i armen, beinet og magen. De ble avbrutt av en bil som kom til stedet. Da flyktet de, sier Robin.

Læreren ble fraktet til sykehus etter angrepet, men unngikk alvorlig skade. Torsdag morgen hadde politiet fortsatt ikke funnet personene som sto bak angrepet.

Terrorberedskapen i Frankrike er høy etter at 129 mennesker ble drept i en rekke brutale angrep i Paris. IS har påtatt seg ansvaret for terrorangrepene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.