RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frankrike og Romania enige om avtale om romfolk

Bucuresti (NTB-Reuters): Frankrike og Romania signerte onsdag en avtale som skal fremme frivillig retur av romfolk fra Frankrike til Romania.

Avtalen er gyldig i to år og er Frankrikes forsøk på å få hundrevis av romfolk, som lever i nedslitte leire utenfor franske byer, til å vende hjem.

Om lag 80 familier kommer til å reise hjem som følge av pilotprogrammet, som ble undertegnet av Frankrikes innenriksminister Manuel Valls og Romanias minister for EU-saker Bernard Cazeneuve onsdag.

Valls har tidligere argumentert for at leire i nærheten av Paris, Lyon og Lille må avvikles av helsemessige årsaker.

Om lag 15.000 til 20.000 immigranter som tilhører romfolket, antas å ha slått seg ned i Frankrike. I hjemlandene Bulgaria og Romania er fattigdommen og arbeidsløsheten stor, i tillegg til at romfolket har langt større problemer med å slippe til i arbeidslivet enn etniske rumenere og bulgarere.

Om lag 200 demonstranter, de fleste rom, hadde onsdag samlet seg utenfor regjeringskontorene i Bucuresti. De fremholder at myndighetene kun later som om de bryr seg om problemene som romfolket møter i sine egne hjemland. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere