RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frankrike og Spania til aksjon mot Google

Sist oppdatert:
Paris (NTB-Reuters): Franske og spanske myndigheter truer den amerikanske IT-giganten Google med høye bøter hvis selskapet ikke blir bedre på personvern. Snart følger flere EU-land etter, ifølge det franske datatilsynet.

Selskapet risikerer å måtte betale millioner av euro i bøter til europeiske land.

- Innen slutten av juli vil alle EUs datatilsyn ha iverksatt tvangstiltak mot Google, sier leder i det franske datatilsynet CNIL, Isabelle Falque-Pierrotin. Både Storbritannia, Tyskland, Italia og Nederland planlegger lignende tiltak mot verdens største søkemotor, ifølge CNIL.

Google må innen tre måneder endre sin politikk for bruk av private brukeropplysninger hvis det vil unngå franske bøter på opptil 150.000 euro (1,2 millioner kroner).

Også det spanske datatilsynet AEPD opplyste torsdag at det vil bøtelegge IT-selskapet som følge av brudd på seks av landets personvernlover. Fem av bruddene anses å være alvorlige, og for hver av disse er det snakk om en bot på mellom 40.000 og 300.000 euro (300.000 til 2,4 millioner kroner).

I april gjorde seks europeiske land seg klare til å straffe Google for å ha unnlatt å opplyse om sine metoder for innsamling av opplysninger om brukerne. Prosessen mot Google har vært ledet av Frankrike. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere