*Nettavisen* Nyheter.

Frankrike stanset overvåking av Kouachi-brødrene i fjor

Kouachi-brødrene skjøt og drepte tolv mennesker i angrepet mot Charlie Hebdos redaksjonslokaler. Foto: French Police

Fransk politi sluttet å overvåke brødrene Chérif og Said Kouachi i midten av fjoråret da de ikke lenger ble vurdert som noen trussel, skriver New York Times.

18.01.15 09:37

Franske etterretningstjenester overvåket brødrene helt fram til sommeren 2014. Men tre år med overvåking ga ingen resultater, og en kommisjon bestemte at overvåkingen ikke lenger var fruktbar, forteller Louis Caprioli, som var nestleder i Frankrikes antiterrorenhet fra 1998 til 2004, til New York Times.

Det skjedde etter at minst én av brødrene hadde reist til Jemen for å trene med al-Qaidas fløy der i 2011. Dessuten fant politiet under en husransakelse i 2010 dokumenter på Chérif Kouachis datamaskin som kunne tyde på at han planla å gjennomføre et terrorangrep, ifølge avisen.

Et av dokumentene hadde tittelen «Operation Sacrifice» og beskrev et attentat som har visse likheter med det terrorangrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo 7. januar:

«En mujahedin tvinger seg inn på fiendens base eller inn i en sone der det finnes en gruppe, og skyter på kloss hold uten å ha planlagt noen fluktplan. Målet er å drepe så mange fiender som mulig. Forfatteren kommer trolig selv til å dø», sto det ifølge avisen.

Kouachi-brødrene skjøt og drepte tolv mennesker i angrepet mot Charlie Hebdos redaksjonslokaler. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.