Frankrike stenger ambassader og skoler i utlandet

Paris (NTB-AFP-Reuters): Frankrike stenger ambassader og skoler i rundt 20 land fredag etter at magasinet Charlie Hebdo trykket Muhammed-karikaturer.

Det satiriske magasinet Charlie Hebdo ble lagt ut for salg onsdag morgen. Inne i magasinet er det flere tegninger som viser muslimenes profet Muhammed i «dristige situasjoner», ifølge avisen Le Monde.

Forsiden preges av en tegning som forestiller en muslim i rullestol som kjøres av en ortodoks jøde og med taleboblen «Ikke gjør narr av oss». Den er også utstyrt med tittelen «Intouchables 2», («De som ikke må røres 2»), en henvisning til en fransk film.

Publiseringen skaper frykt for enda uro blant muslimer i både Frankrike og Midtøsten, og onsdag besluttet franske myndigheter at franske ambassader og skoler i rundt 20 land skal holde stengt fredag. Demonstrasjoner i muslimske land blir gjerne arrangert etter fredagsbønnen.

- Jeg har selvfølgelig gitt instruksjoner slik at sikkerhetstiltak iverksettes i alle land hvor trykkingen kan føre til problemer, opplyser utenriksminister Laurent Fabius.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.