*Nettavisen* Nyheter.

Fransk bussjåfør døde etter å ha blitt angrepet av passasjerer som nektet å bruke munnbind

France Bus Driver Attacked Veronique Monguillot, wife of Philippe Monguillot, a bus driver who was attacked in Bayonne on Sunday night, holds a photo of her with her husband, during a protest march in Bayonne, southwestern France, Wednesday, July 8, 2020. Monguillot was left brain dead after being attacked by passengers who refused to wear face masks.

DØD: Den 59 år gamle bussjåføren Philippe Monguillot døde fredag av skadene.  (AP Photo/Bob Edme)

Frankrike er rystet etter at en bussjåfør, som nektet passasjerer om bord uten munnbind i tråd med franske regler, døde etter å ha blitt angrepet.

11.07.20 10:22

Den 59 år gamle bussjåføren Philippe Monguillot ble først hjernedød etter angrepet i den sørvestlige byen Bayonne søndag, men døde fredag av skadene. Familien bestemte seg for å koble ham fra hjelpemidler som var nødvendige for å holde ham i live.

I Frankrike er det påbudt med munnbind på offentlig transport. Angriperne hadde verken billett eller munnbind. De skal ha slått bussjåføren gjentatte ganger.

Les mer: WHO: Pandemien viser ingen tegn til å avta

To menn tidlig i 20-årene var siktet for drapsforsøk, men påtalemyndigheten har varslet at siktelsen trolig vil bli oppjustert som følge av Monguillots død.

Tre andre personer er også siktet i saken. To av dem er siktet for ikke å ha hjulpet en person i fare, og den siste personen er siktet for å ha forsøkt å skjule en mistenkt.

Frankrikes statsminister Jean Castex omtaler angrepet som feigt og hyller Monguillot.

– Republikken anerkjenner ham som en eksemplarisk statsborger og vil ikke glemme ham. Loven kommer til å straffe gjerningspersonene for denne forkastelige kriminelle handlingen, skriver Castex på Twitter.

Innenriksminister Gérald Darmanin har også vist sin avsky og skal møte bussjåfører lørdag for å diskutere sikkerhet.

Bussjåfører i Bayonne har nektet å jobbe i protest mot hendelsen, noe som har ført til kaos i den offentlige transporten i området. De vil returnere til jobb med ekstra sikkerhetstiltak iverksatt.

(©NTB)

Les også: Brasils president bekrefter at han har testet positivt for koronavirus

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag