RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fransk ektepar savnet på Haukelifjell

Foto: Skjermdump (Google)
Sist oppdatert:
Kom ikke tilbake som avtalt etter skitur i helgen. Politiet iverksetter leteaksjon.

VINJE: Et fransk ektepar i 40-åra kom ikke tilbake som avtalt etter en skitur i helgen. Politiet har så langt ikke fått kontakt med dem.

SISTE: Klokken 10.30 tirsdag formiddag opplyser operasjonsleder Arne Gunnar Tollehaugen at det er i ferd med å bli iverksatt en leiteaksjon etter de savnede franskmennene.

Les saken i TA på nett her

- Foreløpig blir det ingen stor aksjon, men Vinje Røde Kors og lensmann i Vinje vil ta seg ut i området og se etter de savnede. Vi iverksetter søk med scooter fra Røde Kors og politiet i retning mot Hellevassbu. Vi søker de hus og hytter som finnes i området. sier Tollehaugen til TA.

Ligger eiendeler på rommet

De savnede franskmennene gikk fra Haukeliseter fjellstue på lørdag, og ga beskjed om at de ville være tilbake i løpet av mandagen. Politiet fikk mandag kveld melding fra Haukelister fjellstue som var bekymret da de franske skiløperne ikke var kommet tilbake.

- Fortsatt ligger det personlige eiendeler igjen på rommet deres, så det tyder på at de ikke har vært på Haukeliseter siden de dro ut, sier Tollehaugen.

Svarer ikke på telefon

Skiløperne hadde opplyst at de skulle gå til Hellevassbu og Middalsbu – begge hyttene ligger i Hordaland. Det er uvisst om de to franskmennene er fjellvante, og de svarer ikke på telefon, opplyser operasjonsleder Gunnar O. Hanssen ved Telemark politidistrikt.

Dårlig vær
Det er dårlig vær i området, og politiet utelukker ikke at de savnede har tatt tilhold i en av de nevnte hyttene. Det vil derfor bli prioritert å sjekke ut disse hyttene under søket.

TAs journalist på stedet forteller at det er kraftig vind og snøfokk i området.

I samråd med Hovedredningsentralen har Telemark politidistrikt varslet Kripos som vil sende en forespørsel til fransk politi for å høre om familien eventuelt har hørt fra de savnede. Tirsdag formiddag får TA opplyst at dette ikke skal ha gitt resultater.

Les flere saker i ta.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere