Fransk finesse løftet Spurs

Tottenham spilte med kniven på strupen mot Birmingham, og ble reddet av franske Stephane Dalmat. Dermed kom ”Spurs” ut av den verste nedrykksgjørma.

08.01.04 07:33

TOTTENHAM-BIRMINGHAM 4-1: Dalmat scoret to mål i løpet av 14 minutter tidlig i 1. omgang, og roet de tynnslitte nervene til White Hart Lane-fansen en smule. Og da vingen Simon Davies gjorde 3-0 før pause, fikk fansen den varmen de trengte i januarkulda.

Trapattoni neste sjef?
Det så ikke bra ut for Spurs før kampen. Laget lå under streken og hadde prestert den dårligste første halvdel på sesongen siden 1913. Dessuten er Fredi Kanoute, som laget hat-trick i cupen sist helg, snart reiseklar til Tunisia for å representere Mali i African Nations Cup.

Men de tidlige scoringene fikk fansen til å glemme alt dette, og plutselig var det ikke så interessant heller at den italienske treneren Giovanni Trapattoni var blant publikum. Ryktene går om han blir Spurs’ neste trener.

Første fulltreffere
Dalmats mål var faktisk hans første for Spurs. Spilleren som er på lån fra Inter, gjorde 1-0 med et knallhardt venstrebensskudd fra en Darren Anderton-pasning, og doblet ledelsen like etter med en ny kanon.

- Stephane var fabelaktig i dag. Han har brukt litt tid på å tilpasse seg, men nå begynner vi se hans fulle potensial, sa Spurs-trener Chris Hughton til Sky Sports etter kampen.

Dalmat, Kanoute og (Robbie) Keane var et problem for oss hele kampen gjennom. Men vi har seks spillere ute med skade, og har det ikke lett om dagen, sa Birmingham-manager Steve Bruce etter kampen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.