Fransk frykt for islamistene i Syria

Paris (NTB-Reuters): Frankrike frykter at Syria kan falle i hendene på militante islamistiske grupper hvis ikke den syriske opposisjonen får mer støtte utenfra.

Utenriksminister Laurent Fabius tok mandag imot fremtredende medlemmer av Den syriske nasjonalkoalisjonen - en paraplyorganisasjon for syriske opposisjonsgrupper. Møtet skulle ifølge Fabius bidra til at koalisjonen står mer samlet, både politisk og militært, slik at andre land blir mer villige til å støtte den.

- Idet en stat og et samfunn er i ferd med å bryte sammen, er det islamistiske grupper som kan komme til å vinne terreng, hvis vi ikke handler slik vi burde, sa Fabius under åpningen av konferansen.

- Vi kan ikke la en revolusjon som startet med fredelige og demokratiske protester, degenerere til en konflikt mellom ulike militsgrupper, sa Fabius.

Både representanter fra vestlige og arabiske land var med på mandagens møte i Paris, i tillegg til koalisjonens tre visepresidenter. En av visepresidentene, Riad Seif, frykter at tiden er i ferd med å renne ut for koalisjonen.

- Vi trenger en overgangsregjering for å yte hjelp til millioner av syrere i de frigjorte områdene og for at regimet skal bryte sammen, sa han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.