*Nettavisen* Nyheter.

Fransk gissel i Somalia ber for sitt liv

Abu Dhabi (NTB-Reuters): En islamistisk gruppe har offentliggjort en video hvor en fransk etterretningsagent som ble bortført i 2009, ber sin president, François Hollande, om å redde hans liv.

Videoen dukket fredag opp på en nettside som røktes av islamistiske grupperinger rundt om i verden. Autentisiteten til videoen er ikke verifisert.

To franske etterretningsagenter ble bortført av opprørere fra al-Shabaab i Somalia i 2009, men den ene av dem, Marc Aubriere, klarte å rømme en måned senere.

I den fire minutters lange videoen ser man en blek Denis Allex som sier at han frykter for sitt eget liv, men at det fortsatt er mulig å forhandle seg fram til en løslatelse dersom Hollande er «oppriktig og ærlig».

- Herr president, jeg er i live, men hvor lenge? Det avhenger av deg, for hvis du ikke kommer fram til en enighet om min løslatelse, er jeg redd for at dette vil bli den siste meldingen du mottar fra meg, sier han på fransk. Videoen er ifølge Allex spilt inn i juli i år.

Hollande, som deltar på et møte i Malta, sier at den franske regjeringen gjør alt i sin makt for å etablere en dialog med dem som kan sørge for at Allex blir satt fri. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.