*Nettavisen* Nyheter.

Fransk imam ber muslimer vise avsky

Imam Tareq Oubrou er en aktiv støttespiller for dialog mellom kristne og muslimer, her gir han en bok til paven i Vatikanet. Foto: Osservatore Romano (Reuters)

En av Frankrikes mest kjente imamer ber muslimer fylle gatene for å vise sin avsky etter terrorangrepet.

08.01.15 01:59

Tareq Oubrou, som er imam i Bordeaux og en aktiv støttespiller for dialog mellom kristne og muslimer, sier at angrepet på Charlie Hebdo er for Frankrike det 11. september var for USA.

– Med dette dramaet er vi nærmest vitne til en krigserklæring, sa Oubrou onsdag etter et møte med pave Frans i Roma.

Han sa at selv om han selv alltid har vært sterkt imot demonstrasjoner, vil han nå oppfordre alle muslimer til å fylle gatene for å uttrykke sin massive avsky.

– En rød linje er krysset som truer freden. Muslimer må vise sitt raseri, gjentok han.

Les også: Nå går Facebook i svart

Les også: - De kaller dette Frankrikes Utøya

Fordømmer terrorangrepet

Også den muslimske organisasjonen og reformbevegelsen Ahmadiyya Muslim Jamaat fordømmer på det sterkeste onsdagens terrorangrep mot satireavisa Charlie Hebdo i Paris.

– Selv om det fremdeles er uklart hvem som sto bak, tar vi som muslimsk organisasjon sterk avstand fra slike barbariske handlinger. Vår medfølelse og sympati går til ofrenes familier og andre berørte, heter det i en uttalelse fra organisasjonen.

Les også: Sterke reaksjoner i Norge etter terrorangrep i Paris

Les også: - Norske medier har vært feige

Organisasjonen understreker at terrorhandlinger som den som rammet Charlie Hebdo i Paris, fører til smertefulle lidelser, ikke bare for den franske nasjon, men for alle fredselskende mennesker.

Les også: Politimann skutt med kaldt blod

– Hendelser som disse er til skade for enhver av oss og leder til økt intoleranse i en stadig mer polarisert verden. Det er derfor meget viktig at vi alle, både religiøse og ikke-religiøse, uavhengig av nasjonalitet og etnisitet, står sammen om å fordømme slike handlinger for hva de er, nemlig barbarisk terrorisme, heter det videre i uttalelsen som er signert imam Haroon Chaudhry i Baitun-Nasr-moskeen i Oslo.

Oppfordrer til dialog

Ahmadiyya Muslim Jamaat oppmuntrer blant annet til dialog mellom ulike trosretninger, forsvarer islam gjennom argumentasjon og forsøker å rette opp misforståelser om islam i den vestlige verden. Onsdagens terroraksjon er en handling som fordømmes på det sterkeste av Koranen og er stikk i strid med Profeten Muhammads lære, understreker Chaudry.

– La det være klart at slike terrorhandlinger som vi bevitnet i dag, ikke har noen religion. Det verden mer enn noe annet trenger i dag, er religiøse og sekulære ledere som står skulder ved skulder i en felles front mot hat og intoleranse, understreker imamen.

HTML EMBED
(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js";ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag