Gå til sidens hovedinnhold

Fransk kjøttfirma tar til motmæle

Paris (NTB-Reuters): Toppsjefen i det franske selskapet Spanghero mener franske myndigheter har vært for raskt ute med å gjøre selskapet til syndebukk i hestekjøttskandalen.

Spanghero anklages for å ha solgt hestekjøtt merket som storfekjøtt med vitende og vilje. Men toppsjefen Barthelemy Aguerre mener han kan bevise at selskapet er uskyldig.

- Jeg vet ikke hvem som står bak dette, men jeg kan si dere at det ikke er oss. Jeg er overrasket, sier Aguerre til radiokanalen Europe 1.

- Jeg mener vi vil kunne bevise at vi og våre medarbeidere er uskyldige. Jeg mener regjeringen har vært for rask, sier han.

Frankrikes viseminister for forbrukssaker Benoît Hamon offentliggjorde torsdag kveld de foreløpige funnene i en etterforskning av selskapet. Han sa da at det er sterk mistanke om at selskapet har videresolgt kjøtt som var merket storfe vel vitende om at det kunne være hestekjøtt. Selskapet anklages for å ha tjent over 6 millioner kroner på svindelen i løpet av et halvt år. Kjøttet er videresolgt og brukt i ferdigretter som lasagne. Skandalen berører en rekke europeiske land, også Norge. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai