RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fransk konkurrent til CNN i 2005

Sist oppdatert:
Etter å ha diskutert ideen i mer enn ti år, satser Frankrike på å lansere sitt nye 24-timers TV-tilbud ved inngangen til 2005.

Det opplyste den franske statsministeren Jean-Pierre Raffarin mandag, ifølge Associated Press (AP). Hensikten er å spre en annen nyhetsvinkling enn den engelskspråklige på den internasjonale arena.

Satellittkanalen, som opprinnelig er president Jacques Chiracs hjertebarn, skal sparkes i gang av statlige France Television og det private TV-selskapet TF1. Det var krigen i Irak, der franskmennene protesterte høylydt, som aksellererte beslutningen om å sette i gang en 24-timers nyhetskanal.

Frankrike har allerede den internasjonal kanalen TV5, men den sender mest andre TV-programmer som filmer og underholdning.

Den nye TV-kanalen skal bli tilgjengelig i husstander verden over, såvel som hoteller og nyhetsredaksjoner hvor CNN, BBC og Qatars al-Jazeera i dag er standard inventar.

Offentlige tjenestemenn mener de høye kostnadene i et slikt prosjekt vil bli oppveid ved at Frankrike får økt innflytelse i verden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere