RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LØY OM ANGREP: Fransk politi og brannvesenet ved førskolen i Aubervilliers mandag, etter at en førskolelærer meldte fra om at hun hadde blitt angrepet av en IS-tilhenger. Det var ikke sant.
LØY OM ANGREP: Fransk politi og brannvesenet ved førskolen i Aubervilliers mandag, etter at en førskolelærer meldte fra om at hun hadde blitt angrepet av en IS-tilhenger. Det var ikke sant. Foto: Charles Platiau (Reuters)

Fransk lærer løy om IS-angrep

En førskolelærer som hevdet å ha blitt angrepet av en IS-tilhenger i en forstad til Paris, innrømmer å ha diktet opp historien, opplyser påtalemyndigheten i Frankrike.

Paris (NTB-AFP-Reuters): Tidligere mandag opplyste kilder i politiet og påtalemyndigheten at en 45 år gammel lærer på en skole i Aubervilliers ble angrepet av en mann væpnet med tapetkniv og saks.

Gjerningsmannen skal ha viderebrakt en advarsel fra ekstremistgruppa IS.

Mandag ettermiddag opplyser påtalemyndigheten ifølge nyhetsbyrået AFP at læreren innrømmer å ha funnet opp historien.

Barnehagelæreren var mandag ettermiddag innlagt på sykehus med lettere stikkskader i siden og halsen. Han skal nå avhøres om hvorfor han løy om angrepet.

45-åringen fortalte til politiet at en gjerningsmann ikledd kjeledress og finlandshette kom inn i klasserommet tidlig mandag morgen. Læreren hevdet videre at vedkommende ropte «dette er Daesh (IS)», før han gikk til angrep med tapetkniv og saks og stakk fra stedet.

All undervisning ved skolen ble mandag avlyst, og fransk antiterrorpoliti startet etterforskning av hendelsen basert på historien som læreren siden innrømmet var en løgn.

Frankrike er fortsatt i høyspenn etter at 130 mennesker ble drept i skyting og selvmordsangrep i Paris 13. november. IS påtok seg ansvaret for terrorangrepet. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere