*Nettavisen* Nyheter.

Fransk mediekjempe overrasket markedet

Vivendi Universal rapporterte sitt første overskudd under sin nye sjef, Jean-Rene Fourtou. Telecom, betal-TV og underholdning bidro mest.

20.06.08 11:01

Den franske mediegiganten Vivendi Universal har vært et av medieverdens største tapssluk, men nå ser en omfattende snuoperasjon ut til å bære frukter.

Selskapet har solgt ut deler av virksomheten for å kutte gjeld og er midt i en prosess med å selge sin amerikanske underholdningsenhet.

I årets tredje kvartal rapporterte de om et overskudd i tredje kvartal på rundt en milliard kroner. Dermed har de snudd et underskudd på ti milliarder kroner til svarte tall. Ifølge Reuters økte driftsresultatet med 43 prosent og endte godt foran analytikernes forventinger. På forhånd var det ventet et underskudd på nær 1,5 milliarder kroner.

Det uventede positive resultatet er foreløpig siste tegn på at selskapet er på bedringens vei, etter en nærmest ødeleggende vekst på slutten av 90-tallet. Selskapet var forgjeldet og nær konkursens rand da Jean-Marie Messier ble tvunget til å overlate ledelsen til Jean-Rene Fourtou.

Fortou har ledet en slankekur av selskapet som har ført til at de har solgt ut selskaper til en vedi av nærmere 90 milliarder kroner og på den måten klart å redusere den enorme gjelden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.