Fransk politi jakter mistenkt etter eksplosjon i Lyon

ÅSTEDET: Franske antiterrorsoldater sperrer av området og ber folk holde seg unna etter at det som tilsynelatende var en pakkebombe eksploderte i sentrum av Lyon fredag.

ÅSTEDET: Franske antiterrorsoldater sperrer av området og ber folk holde seg unna etter at det som tilsynelatende var en pakkebombe eksploderte i sentrum av Lyon fredag. Foto: Sebastien Erome (AP / NTB scanpix)

Minst 13 personer ble såret da en antatt pakkebombe eksploderte i en gågate i den franske byen Lyon fredag, ifølge politikilder. Det er mistanke om terror.

24.05.19 22:47

Politiet jakter på en mann som antas å være tidlig i 30-årene. Han ble observert av øyevitner og overvåkingskameraer på en terrengsykkel like før eksplosjonen i sentrum i en av Frankrikes største byer.

Myndighetene opplyste like etter hendelsen at åtte personer var lettere såret, men antallet har siden steget. 13 personer ble såret, hvorav 11 ble brakt til sykehus, opplyser en kilde tett på etterforskningen. Ingen av dem har livstruende skader.

Blant ofrene er ei jente på åtte år, ifølge franske medier.

Skruer

Politikilder har opplyst at pakken som eksploderte, inneholdt «skruer og bolter». Den ble plassert på et hjørne mellom to populære gater i Lyons gamleby, rett foran et bakeri i 17.30-tiden.

– Det var en mann i 30-årene som med ansiktet tildekket satte fra seg en koffert i Victor-Hugo-gaten ved 17-tiden, sier ordførerassistenten Aurélie Bonnet Saint-Georges til Le Figaro.

Ei 17 år gammel jente som befant seg bare 15 meter fra eksplosjonsstedet, sier at hun så biter av elektriske ledninger og batterier. Hun sier også at vinduer ble blåst ut. Da hun hørte smellet, trodde hun først det var en bilulykke.

Innenriksminister på vei

Politiet har begynt å studere opptak fra overvåkingskameraene i området for å finne ut mer om den mistenktes bevegelser.

Påtalemyndigheten i Frankrike meldte fredag kveld at angrepet etterforskes som terror. Samtidig ble det meldt at innenriksminister Christophe Castaner var på vei til Lyon.

I en Twitter-melding fra myndighetene i regionen Auvergne-Rhône-Alpes bes folk om å holde seg unna området. De har bekreftet at åtte personer ble skadd, men ingen av dem alvorlig.

SÅRET: Hjelpemannskap tar seg av en såret kvinne etter eksplosjonen i gågaten i Lyon. Minst åtte skal være lettere såret. Foto: Philippe Desmazes (AFP)

«Angrep»

President Emmanuel Macron kaller eksplosjonen for et «angrep», men han understreker at ingen personer er drept «foreløpig».

– Det er ikke opp til meg å gi noen oversikt, men det ser ut til at ingen er døde. Det er sårede, så selvfølgelig tenker jeg på de sårede og deres familier, sa Macron i et direktesendt intervju på Facebook like etter eksplosjonen.

EKSPLOSJON: Minst 13 personer er såret etter at eksplosjonen gikk av i Rue Victor-Hugo i Lyon. Foto: Twitter / @Vil1_PetitLaP1

Ordføreren i bydel 2 i Lyon, Denis Broliquier, sier han er lettet over at det ikke gikk verre.

– Ei åtte år gammel jente ble såret, men vi er ganske lettet fordi det tilsynelatende ikke er noen alvorlige skader. Men på den annen side er vi sikre på at det var en sprengladning, sier han til nyhetsbyrået AFP.

Lyon er Frankrikes tredje største by. Det bor 2,3 millioner mennesker i byen.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.