Gå til sidens hovedinnhold

Fransk politijakt på tungt bevæpnet ekssoldat - over 200 politifolk satt inn

Fransk politi har «nøytralisert» en tidligere soldat som skal ha åpnet ild mot politifolk som rykket ut etter melding om husbråk.

Over 200 politifolk og fire helikoptre deltok i letingen etter mannen, som var utstyrt med fotlenke etter en tidligere dom for voldsbruk i hjemmet.

Ifølge BFMTV hadde mannen tatt seg inn i eks-kjærestens hjem mellom lørdag kveld og søndag morgen, og angrepet hennes nye kjæreste. Den unge kvinnen flyktet deretter fra stedet, men ble jaget av sin tidligere kjæreste.

Mannen begynte deretter å avfyre skudd mot politibetjenter som ble tilkalt til stedet. Det er ikke kommet rapporter om skader eller dødsfall.

Mandag ettermiddag melder lokale myndigheter at «individet er nøytralisert».

– Jeg vil takke befolkningen. Gratulerer til soldatene som fra starten av har mobilisert mye energi, sier prefekt i Dordogne-departementet, Frederic Perissat, mandag ettermiddag.

Perissat, opplyste på en pressekonferanse mandag at mannen var blitt skutt og såret av politiet og at han var tatt i forvaring.

– Mannen er rundt 30 år gammel. Han er atletisk og beveger seg raskt. Vi har lokalisert ham et fire-fem kvadratkilometer stort område, men det er skog og vanskelig tilgjengelig, sa ordføreren i landsbyen Lardin-Saint-Lazare, Francine Bourra søndag.

Ifølge henne hadde politiet vært i nærheten av mannen flere ganger, men hver gang åpnet han ild og drev dem tilbake. Innbyggere i området ble bedt om å holde seg innendørs til mannen var pågrepet.

Politisjef André Pétillot sa til BFMTV søndag at man forsøkte å få mannen til å overgi seg.

– Vårt mål er å få ham til å overgi seg, men det er en ekstrem situasjon. Han har skutt mot offiserene flere ganger, men så langt har ingen blitt såret. Han bærer et stort jaktvåpen av et kaliber som er stort nok til å drepe, sa Pétillot.