RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fransk sjarmoffensiv mot TeliaSonera

Franskmennene jobber for å komme i formelle forhandlinger.

France Telecom har vært i kontakt med TeliaSonera for å undersøke nærmere hva som skal til for å påbegynne formelle forhandlinger om en overtakelse. Dette kommer fra en talsperson fra selskapet, ifølge Dow Jones Newswires.

NA24 - din næringslivsavis

Det franske telekomselskapet la 5. juni frem et bud på TeliaSonera på 41,3 milliarder euro (215 millioner kroner), men TeliaSonera og den svenske regjeringen avslo kontant budet.

Aksjeandelen står fast
Om franskmennene får viljen sin vil betalingen skje som en kombinasjon av aksjer og kontanter. Franskmennene har gjort det klart at aksjeandelen, som ble satt til tre aksjer i France Telecom for hver ellevte i TeliaSonera, ikke vil endres.

Derimot kan kontantandelen økes noe, men finansdirektøren har presisert at France Telecom har ”svært begrenset” rom for å gjøre endringer også her.

Ønsker Telenor-bud
Flere har tatt til orde for at Telenor i stedet bør kjøpe selskapet, senest Frps næringspolitiske talsmann Øyvind Korsberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere