Fransk tidsskrift: Hollande har elskerinne

Foto: (REX/AGF)

Etter flere måneder med svirrende rykter avslører et fransk tidsskrift at president François Hollande for tiden har en affære med en kjent skuespiller.

10.01.14 09:39

Paris (NTB-AFP): Tidsskriftet Closer lover på sin nettside å trykke bilder i den kommende utgaven som beviser affæren. Da kommer sju sider med angivelige avsløringer og fotos av presidentens påståtte forhold til skuespilleren Julie Gayet.

I likhet med meldinger på flere nettsider de siste dagene skriver Closer at Hollande stadig kjører gjennom Paris på sin scooter for å overnatte hos Gayet.

Foto: GUILLAUME HORCAJUELO (AFP)

Den respekterte ukeavisa L'Express skrev i forrige måned at Hollandes livvakter er stadig mer urolige over presidentens hyppige utflukter på egen hånd. Selv om han bruker hjelm, har han ifølge Closer bare med seg én livvakt når han drar av gårde gjennom byens gater nattetid.

Hollande bor med sin samboer Valérie Trierweiler i Elysees-palasset. Han var tidligere gift med den sosialistiske politikeren Ségolène Royal, som han har fire barn med.

41 år gamle Gayet er en etablert skuespiller som har opptrådt i en rekke filmer og TV-produksjoner. Hun anmeldte i mars ryktene om henne som hun sa krenket hennes privatliv.

Franks tradisjon
Å ha elskerinner har vært en lang tradisjon i fransk offentligghet. Tradisjonen stammer helt tilbake til to av landets mest kjente konger Ludvig XIV (1638-1715) og Ludvig XV (1715-1774). Begge hadde minst 15 navngitte elskerinner.

I nyere tid er det de to familiene til Francois Mitterand som er mest kjent. Til tross for at han offisielt var gift med Danielle Mitterand og hadde tre barn med henne, hadde han en annen familie i all hemmlighet.

Han og Anne Pingeot hadde et forhold i flere tiår. I tillegg hadde de datteren Mazarine Pingeot, som ble født i 1974.

Ekspresidentens roman
I 2009 kom romanen «Prinsessen og presidenten», skrevet av frankrikets ekspresident Valery Giscard d’Estaing. Romanen handlet om en hemelig kjærlighetsaffære mellom en prinsesse og en fransk ekspresident. Prinsessen lignet svært på avdøde britiske Diana.

Også Jacques Chirac og Nicolas Sarkozy har en affærehistorikk som bekrefter den franske tradisjonen hvor franske ledere er omringet av elskerinner. ©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.